Voordelen van een kamado BBQ op een rij

Als Nederlanders zijn we gek op barbecueën. Al bij de eerste zonnestralen trommelen we graag familie en vrienden op om gezellig met elkaar te grillen en te chillen. En dat grillen… Dat wordt ons alsmaar gemakkelijker gemaakt met luxe barbecue zoals de keramische kamado’s. Waarom een kamado zo fijn is? Wij zetten de voordelen voor je op een rij!

Voordelen van een kamado BBQ op een rij

Aantrekkelijk uiterlijk

Om te beginnen zijn kamado’s gewoon ontzettend knappe barbecues. De eivormige keramische barbecues zijn vanbuiten met een mooie glazuurlaag afgewerkt. De meeste producenten hanteren een vaste kleur als visitekaartje voor hun barbecues. Kamado Joe doet dat ook: hun eieren zijn knalrood!

Uitstekende hitteregulatie

De zogenoemde ‘firebox’, de binnenzijde van een kamado BBQ, is een keramische pot. Aangezien keramiek hitte uitstekend vast kan houden, fungeert deze als oven voor de kolen. Hierdoor blijven je kolen goed aan en op temperatuur.

Volledig afsluitbaar

Kamado’s zien er niet voor niets zo massief uit, ze zijn het ook! De kamado BBQ is volledig afsluitbaar, waardoor je niet alleen de hitte, maar ook de rook behoudt – en daarmee de heerlijkste barbecuesmaak creëert!

Buitengewoon veelzijdig

Kamado barbecues zijn duurder dan ‘gewone’ grills, maar ze zijn dan ook buitengewoon veelzijdig. De mogelijkheden zijn eindeloos: roken, slow cooking, braden, grillen, stomen, bakken… De kamado kan het allemaal!

Voor ieder seizoen

Met een kamado BBQ is grillen en chillen niet meer alleen voor zomerse dagen voorbestemd. Omdat de barbecue zo goed af te sluiten is, kun je ook gerust bakken en braden als het weer wat minder is. Zeker bij roken of slow cooking, hoef je er niet de gehele tijd bij te blijven. Dit maakt de kamado geschikt voor ieder seizoen!

Hoogwaardige materialen

Last but not least: de meeste kamado barbecues zijn gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardige materialen als gietijzer en RVS. Dit maakt dat de BBQ jaren mee kan gaan! Een duurzame keuze dus. Let wel op dat de budgetmodellen vaak ook van mindere kwaliteit zijn – goedkoop is in dit geval vaak duurkoop.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


LEKKERE RECEPTEN VAN DE BBQ:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.