Op bezoek bij: The Queen’s Tower Estate (Pyrgos Vasilissis)

The Queen’s Tower Estate (Pyrgos Vasilissis) is voortgekomen uit de visie van Koningin Amalia (1818-1875). Ze had visioenen van een moderne vorm van Griekse landbouw waar innovatieve productiemethoden zouden worden toegepast.

Op bezoek bij: The Queen’s Tower Estate (Pyrgos Vasilissis)

Op het landgoed rondom de toren (bouwjaar 1854) ontstond  op een terrein van 250 vierkante hectare als eerste een  wijngaard van 18 hectare. Ervaren wijnbouwers uit Megara werden ingehuurd om voor de wijngaard te zorgen. Daarnaast werden er verschillende soorten bomen (fruit, pistache, olijf) aangeplant, groentes verbouwd, bijenkorven geplaatst en een hele keur aan boerderijdieren verzorgd. Ook wilde ze (toen al) zoveel mogelijk afval scheiden en afval verminderen. Een dame met toekomstvisie dus!

grieks paardje

Tegenwoordig beslaat de wijngaard 4 hectare (40.000 vierkante meter), vrijwel op dezelfde locatie waar de eerste wijngaard van de koningin werd geplant. Met de huidige verkopen van de wijn is al begonnen met een uitbreiding van 2 hectare wijngaard. De hedendaagse teelt is geheel biologisch. Er wordt een combinatie van Griekse druivenrassen en Europese rassen verbouwd. Voorbeelden zijn Roditis, Malagouzia, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay. De wijnen die hiervan gemaakt worden zijn de Ilion, Malagouzia en de Eptalofos wit en rood.

Op bezoek bij: The Queen’s Tower Estate (Pyrgos Vasilissis) Op bezoek bij: The Queen’s Tower Estate (Pyrgos Vasilissis)

Pyrgos Vasilissis (The Queen’s Tower Estate) kun je in alle glorie bewonderen door middel van een tour. Elke tour duurt ongeveer kost €12, duurt 2,5 uur en omvat:

  • Bezoek aan de biologische wijngaard
  • Een rondleiding door de toren van koningin Amalia en koning Otto, een nationaal erfgoed van de recente Griekse geschiedenis, inclusief de omliggende tuinen.
  • Een bezoek aan onze wijnmakerij
  • Naar de paardenstallen en afsluitend een wijnproeverij die gepaard gaat met zelfgemaakte Griekse hapjes

Griekse wijnen


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER WIJN: ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.