Review: Super supermarktwijnen 2020

on

Het aanbod van wijnen in de supermarkt is tegenwoordig zó groot, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoe weet je nu wat een goede wijn is en wat niet? Harold Hamersma en Esmee Langereis komen met de wijngids Super supermarktwijnen 2020 to the rescue!

Review: Super supermarktwijnen 2020 - Harold Hamersma en Esmee Langereis

Het boek bestaat uit 24 hoofdstukken over verschillende supermarkten en slijterijen. Ik wist niet eens dat er zoveel verschillende supermarkten waren! Van de Albert Heijn tot aan de Poiesz, Nettorama en MCD. De hoofdstukken van elke supermarkt/slijter is ingedeeld op kleur: eerst de rode wijnen, dan de rosé en als laatste de witte wijnen. De wijnen zijn op alfabet van land gerangschikt.

Review: Super supermarktwijnen 2020 - Harold Hamersma en Esmee Langereis

Er worden cijfers gegeven met een ondergrens van een 7 en een 10 als hoogst haalbare. De scores zijn toegekend op basis van eigenheid, kleur, geur, smaak en afdronk. Extra punten zijn er voor wijnen die bijzonder goed bleken ‘voor dat geld’ of ‘in zijn soort’. Soms scoorde een wijn net iets beter of net iets minder en daar zijn de plusjes, minnetjes en halve punten voor bedacht. Ook hebben een aantal van de wijnen een symbool bij de beschrijving staan. Een ster als een wijn opvallend goed is, BIO voor een biologische wijn, DYN voor Biologisch-dynamische wijn, NAT voor natuurwijn, het fairtrade logo en de M voor mousserend.

Review: Super supermarktwijnen 2020 - Harold Hamersma en Esmee Langereis

Voorin het boek zijn ook een aantal lijstjes opgenomen met bijvoorbeeld de top-50 sterwijnen, top-10 merlot, top-25 chardonnay of top-10 riesling. Heb je een favoriete druif? Dan kan je op deze manier gemakkelijk de toppers terugvinden. Het leuke aan dit boek is dat de wijnen niet altijd je bankrekening hoeven te breken. Wat te zeggen bijvoorbeeld van een Costebianco 2018 uit Sicilië, verkrijgbaar bij de Dekamarkt voor €4,99 en beoordeeld met een 8,5! Of de Masso Antico Fiano Appassito 2018 uit Italië, verkrijgbaar bij de Dirk III voor €7,99 en beoordeeld met een 9-!

Het enige nadeel van de Super supermarktwijnen gids is dat je hem niet gemakkelijk meeneemt naar de winkel, want met ruim 400 pagina’s is het een aardige pil. Misschien is een soort app-vorm een idee?

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Geweldig uitgebreid overzicht
  • Maar liefst 24 supermarkten en slijterijen zijn opgenomen
  • Handige toppers lijstjes

Minpunten: 

  • Niet heel handzaam om mee te nemen naar de winkel

Bijna 90 procent van alle wijn die we thuis drinken,kopen we in de supermarkt of bij een van de nationale slijterijketens. Maar welke moeten we nou hebben als we voor het schap staan? Met de wijngids Super supermarktwijnen 2020 hoef je nooit meer te twijfelen!

Nederlands | Paperback | 9789059562356 | Druk: 1 | april 2020 | 240 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER wijnboeken:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.