Wie gaat er mee op een Petisco Food Tour in Faro?!

Denk je aan Portugees eten (en drinken), dan zal iedereen in koor roepen: Pastéis de Nata! Maar wist je dat er bijvoorbeeld in de Algarve veel meer heerlijke streekgerechten zijn? Ik ging mee op de Petisco Food Tour in Faro om alles even goed te checken! 🙂

Food Tour in Faro

Deze Petisco Food Tour (petisco is de Portugese versie bijvoorbeeld Spaanse tapas) wordt georganiseerd door Eating Algarve Tours. Joana onze gids neemt ons niet alleen mee naar plekjes met heerlijk eten; ook de culturele iconen van de stad Faro worden niet overgeslagen.

Bijvoorbeeld de Capela dos Ossos in de Igreja do Carmo kerk?

Food Tour in Faro: Capela dos Ossos (Bone Chapel) Food Tour in Faro: Capela dos Ossos (Bone Chapel) Food Tour in Faro: Capela dos Ossos (Bone Chapel)

Of ben je meer een Regionaal Museum type? Hebben ze ook in Faro!

Food Tour in Faro: Regionaal Museum Food Tour in Faro: Regionaal Museum Food Tour in Faro: Regionaal Museum

En het prachtige uitzicht vanaf de Sé Catedral de Faro:

Food Tour in Faro: uitzicht vanaf de Sé Catedral de Faro Food Tour in Faro: uitzicht vanaf de Sé Catedral de Faro

Je zou bijna vergeten dat het een Food Tour was! 😉 De kleine restaurantjes in de straatjes rondom het centrum staan centraal in deze tour. Dus geen massale ketens, maar kleine zaakjes met authentiek Portugese/Algarvese (?) hapjes.

Een kleine greep uit al het lekkers!

Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van tiborna? Dat is de Portugese versie van bruschetta! Geroosterd brood met allemaal lekkere toppings zoals verse tomaten, sardines of verse geitenkaas. Supervers op tafel bij Mercearia São Pedro.

Food Tour in Faro - tiborna Food Tour in Faro - tiborna Food Tour in Faro - tiborna

Of misschien zin in een lekker hapje bij je Portugese biertje? Neem dan bij Boheme een Pastel de lingueirão (een pasteitje van scheermes & kokkels) in combinatie met een speciaalbier gebrouwen in Faro: Cerveja Artesanal Moça.

Petisco Food Tour in Faro: Pastel de lingueirão

Bij Petisqueira 3 Em Pipa maken ze heerlijke gebakken inktvisjes (Choquinhos fritos à Algarvia), en voor de vega’s tempura groente.. 😉

Food Tour in Faro: Choquinhos fritos à Algarvia Food Tour in Faro: Choquinhos fritos à Algarvia

De wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij 31 Bistro Vinho & Comp. voor een uitgebreide selectie Portugese wijnen en bijvoorbeeld heerlijk verse geitenkaas.

Food Tour in Faro: 31 Bistro Vinho & Comp Food Tour in Faro: 31 Bistro Vinho & Comp Food Tour in Faro: 31 Bistro Vinho & Comp

Mijn favoriet was toch wel de laatste stop op het programma: Columbus Cocktailbar! De lokale likeur is gemaakt van bittere amandelen (amarguinha) en er staat een heerlijke Amarguinha Sour op het menu bij Columbus.

Food Tour in Faro: Columbus Cocktailbar

Maar dit waren nog niet eens alle stops! Wat te denken van eten in een Moorse tunnel? Of ooievaars spotten? En voor de zoetekauwen is er ook nog een Portugese snoepwinkel met een vitrine vol met heerlijke zoetigheden.. Maar ik ga niet alles verklappen; je moet gewoon zelf die tour gaan doen!

Voor meer info over deze petisco food tour in Faro en de andere tours: https://eatingalgarvetours.com/en/


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Visit Algarve en  Visit Portugal.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.