Boerproeverij box voor de BBQ of borrel

Boerderijen zien door de covid-19 pandemie de vraag naar hun producten drastisch dalen, waardoor de koelvrieshuizen vol raken en kwaliteitsvoedsel weggegooid dreigt te worden. Onder het motto ‘Weggooien is zonde’ wil veevoerspecialist Trouw Nutrition bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Zij slaan de handen ineen met boeren en lanceren de Boerproeverij box: kwaliteitsproducten direct van de boerderij op de BBQ of bij de borrel. Niet geleverd aan de horeca, zoals de boeren normaal doen met hun producten, maar direct aan liefhebbers van lekker eten.

Boerproeverij box voor de BBQ of borrel

Zeker in deze onzekere tijden voor de boeren, een heel goed initiatief. Ik sprak met Karin Teuling, marketing coördinator van Trouw Nutrition over dit (helaas) tijdelijke initiatief.

Hoe is het idee ontstaan?

“Het idee is ontstaan bij Trouw Nutrition, wij zijn veevoerspecialist en verkopen ons veevoer aan mengbedrijven, maar ook rechtstreeks aan boeren. Binnen ons netwerk zagen we dat verschillende boeren problemen kregen met hun producten rondom de corona-crisis. De horeca is voor veel bedrijven een grote afzetmarkt en die viel bijna helemaal weg. Wij hebben toen contact gezocht met een distributeur en een aantal boeren bedrijven benaderd in Nederland én België voor een speciale box.”

En hoe reageerden de boeren?

“Degene die we hebben benaderd die vonden het een supergoed initiatief. We wilden graag dat de pakketten voor de Nederlandse markt gevuld werden met Nederlandse producten en de Belgische pakketten gevuld met producten van Belgische boeren. Dat zorgde vooral voor veel regelwerk, want het distributiecentrum voor beide landen zit in Breda. Maar dat is helemaal goed gekomen uiteindelijk.”

Ruyghveen varkensboeren
Ruyghveen varkensboeren
Welke boeren doen uiteindelijk mee in de Nederlandse Boerproeverij box?

“Voor de BBQ box werken we samen met Ruyghveen uit de Peel voor het varkensvlees, Beter Kip voor de kip en Brunsel Beef uit de Achterhoek voor het kalfsvlees. En er zit nog een lekkere kruidenrub en een flesje kruidenolie in de box. In de borrelbox zitten kiphapjes van Beter Kip, drie soorten kaas van De Twee Hoeven, rauwe ham en worst van Ruyghveen en een lekkere saus.”

Boerproeverij box voor de BBQ of borrel
Kaas van De Twee Hoeven

Inspiratie nodig om je kiphapjes nóg lekkerder te maken? Ik heb een heerlijke glaze bedacht voor kiphapjes met ginger beer!

Kip hapjes met ginger beer saus


De horeca is sinds kort weer open, hoe lang gaan jullie nog door met de boxen?

“Het is echt bedoeld als een tijdelijk initiatief. Dus we gaan dit niet heel lang doorzetten; het idee is dat de boxen tot half juli beschikbaar blijven op de website. Want het doel is natuurlijk dat de boeren hun producten weer zoals vanouds kunnen leveren aan de verschillende horeca.”

Zijn er nog plannen vanuit Trouw Nutrition voor de toekomst met deze boxen?

“Zeg nooit nooit, maar in principe was dit een eenmalig project voor de boeren. Wij hebben dit opgezet, maar verdienen er niets aan. Maar dat was ook helemaal niet de doelstelling hiervan. De producten van de boeren aan de man brengen, dat was doel. Hopelijk is dit straks ook gewoon niet meer nodig.”


Zelf een Boerproeverij BBQ of Borrel box bestellen? Via de website boerproeverij.nl kun je meer lezen over dit initiatief en je box bestellen. Er zijn  pick up points in Putten, Breda, Eindhoven, Deventer en Tilburg. Liever laten bezorgen? Voor €5 wordt je boerproeverij box gekoeld thuisbezorgd

Boerproeverij box voor de BBQ of borrel


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Trouw Nutrition, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.