Review: Mevrouw Hamersma – verzamelde recepten

Mevrouw Hamersma, ook wel bekend als Karin Hamersma, heeft in dit kookboek ruim 70 van haar lievelingsrecepten gebundeld, inclusief een groot aantal klassiekers van eigen hand. Een soort eregalerij van verzamelde recepten. Inclusief wijn-spijs tips van Meneer Hamersma.

Review: Mevrouw Hamersma - verzamelde recepten

Het kookboek bestaat 10 hoofdstukken: borrel, salades, soep, voor, vega, vis, gevogelte, vlees, erbij en dessert. Bij de intro van elk recept staat uit welk kookboek het originele recept komt en of Karin er een eigen draai aan heeft gegeven. En Mevrouw Hamersma heeft het er maar druk mee gehad, want in haar eigen kookboekenwinkel in Amsterdam staat ze dagelijks tussen duizenden kookboeken. Van Thaise viskoekjes naar Julius Jaspers en latkes met gerookte makreel van Bart van Olphen tot zwartzuur van kip van Pascal Jalhay en stoofschotel met linzen van Joke Boon.

Wijn-spijs

De hartige gerechten zijn allemaal voorzien van een eigen wijn-spijs advies van Harold Hamersma. Geen hele specifieke tips, maar tips waarmee je naar je favo wijnwinkel kan; zoals een dão uit Portugal, of een Nieuw-Zeelandse sauvignon. Kan je zelf ook nog een beetje proeven wat het beste past. Bij de desserts worden dan weer geen specifieke wijnsuggesties gegeven; alleen een algemene inleiding over desserts en verschillende dessertwijnen.

Conclusie

De combinatie van de prettige schrijfstijl van Mevrouw Hamersma en de bijpassende wijn-spijs tips van Meneer Hamersma is goed gelukt. Leuke verzamelde recepten met bijpassende inleiding waar en met wie de verschillende gerechten genuttigd zijn. Achterin staat de bronvermelding; mocht je nu net als ik al een grote kookboekenverzameling hebben wellicht een leuk uitgangspunt voor de nieuwste aanwinst.

PLUSPUNTEN:
  • Veel verschillende recepten
  • Goede mix van simpel tot moeilijkere gerechten
  • Wijn-spijs tips bij elk hartig gerecht
MINPUNTEN: 
  • Geen individuele wijn-spijs suggestie bij de desserts.

Nederlands | Hardcover | 9789464040821 | Druk: 1 | augustus 2021 | 192 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


MEER TOFFE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.