Review: Everyday Fresh – Donna Hay

De onbetwiste kookboeken koningin van heerlijke gerechten die makkelijk te maken zijn maar er spectaculair uitzien, Donna Hay, heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht! Haar nieuwe boek, Everyday Fresh is zoals we van haar gewend zijn weer gevuld met lekkere gerechten die je zo op tafel zet. In Donna’s eigen woorden: ‘Gemakkelijker, verser, sneller en smakelijker’. En hoe goed klinkt dat?

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

We zijn nu dan wel veel meer thuis, maar dat betekent niet dat je elke dag lang in de keuken wil staan. Dus Donna’s nieuwe boek komt als geroepen. Omdat we allemaal het leven een beetje makkelijker willen maken, een beetje lekkerder. Keer op keer lukt het Donna om een nieuw pareltje te lanceren. Naast de inspiratie die ze je geeft, wil je de boeken ook sparen omdat ze zo mooi in je boekenkast staan! Ook dit 224 pagina tellende pareltje misstaat niet tussen de rest van mijn boeken. Maar voldoet de inhoud ook een beetje aan mijn verwachtingen? Lees snel verder!

Review: Everyday Fresh – Donna Hay

Post-its

Stiekem ben ik wat bevooroordeeld als het op Donna Hay aankomt. Zoals ik al aangaf is dit niet het eerste exemplaar van haar hand dat in mijn boekenkast staat. De manier waarop Donna haar recepten schrijft, in combinatie met de prachtige foodfotografie, maakt het dat ik de boeken snel volplak met ‘dit-wil-ik-maken’ post-its. Everyday Fresh is daar geen uitzondering in. Smaak is leidend in de recepten van Donna en in de zeven hoofdstukken in het boek laat zij zien hoe je vanuit je voorraadkast snel iets lekkers en gezonds op tafel zet. Hoe je met basis ingrediënten eenvoudig kunt variëren en hoe je gerechten maakt die je goed kunt invriezen voor een later moment. En zoals we gewend zijn van Donna, sluit ze haar boek af met een aantal zoete lekkernijen.

Review: Everyday Fresh – Donna Hay

De inhoud van het boek is samengevat binnen 7 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn: één pan, bijna kant-en-klaar, een tikkie anders, de big bowl, quick fix, vriezer-proof en zoetigheid. Daarnaast verwelkomt Donna je in haar boek middels een voorwoord, biedt ze je overzicht dankzij een register en sluit ze het boek af met een persoonlijke noot. In het ruim 224 pagina tellende boek vind je meer dan 95 gerechten die je stuk voor stuk wilt maken!

Alle hoofdstukken hebben het doel om je binnen een kort tijdsbestek van de keuken aan tafel te krijgen, zonder verlies van smaak en kwaliteit. Elk hoofdstuk bevat recepten die op een andere manier toch tot dat doel komen. Wil je alles in één pan bereiden? Dat kan! Ben je vergeten om boodschappen te doen? Donna besteedt een heel hoofdstuk aan recepten die kunt maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Of heb je geen zin om na het koken nog aandacht te besteden aan de presentatie? Mik alles lekker in een kom en kruip op de bank om het op te eten. Zelfs hiervoor heeft Donna een verzameling recepten. De veelzijdigheid aan deze recepten maakt Everyday Fresh een boek dat je snel uit de kast zult pakken.

Review: Everyday Fresh – Donna Hay

Zoals je waarschijnlijk al door had ben ik enthousiast over het boek. Het boek is geschikt voor alle niveau chefs, van amateur kok tot ervaren kookliefhebber. Iedereen die graag zijn smaakpapillen aan het werk zet of nieuwe dingen wil proeven zal zeer blij zijn met dit boek. Het is een boek dat ik inmiddels meerdere keren uit de kast heb getrokken en zelfs al in de keuken heb gebruikt!

Review: Everyday Fresh – Donna Hay

Ik heb tot op heden de bolognese met chorizo en bloemkool gemaakt van pagina 124. En ondanks de twijfel van mijn vriend, want: ‘In bolognese hoort toch gehakt?’, smaakte het heerlijk! De bloemkool die in de saus het gehakt vervangt proef je nauwelijks. Waardoor je zonder dat je het door hebt meer groenten binnenkrijgt. En de toevoeging van courgetti aan de spaghetti zorgt ervoor dat je toch een flinke maaltijd eet, zonder de bonk aan koolhydraten. Win-win!

CONCLUSIE

Dit boek is een kookboek voor iedereen en zeker voor families. De recepten zijn niet gecompliceerd uit en bieden een enorme variatie. Je kunt rustig een hele week aan maaltijden uit dit boek eten. Dankzij de duidelijke beschrijving die Donna geeft in combinatie met de foto’s van de gerechten ben je goed voorbereid op het eindresultaat. En tot slot is het makkelijk om aan (bijna) alle ingrediënten te komen, ze liggen in bijna elke supermarkt. En zo niet? Dan maak je een tripje naar een delicatessenwinkel. Heel vervelend…

Ben je voor een foodie de komende feestdagen nog op zoek naar een passend cadeau? Denk dan eens aan Everyday Fresh. Een portie Donna Hay zal vast en zeker gewaardeerd worden!

Pluspunten:

  • Donna biedt met Everyday Fresh weer een bonk aan inspiratie qua recepten.
  • Het boek is geschikt voor alle soorten kookliefhebbers, startend en ervaren.
  • Het boek heeft een register waarin je op ingrediënten kunt zoeken.
  • Bij enkele recepten geeft Donna een alternatief voor een bepaald ingrediënt. Zo kun je de recepten afstemmen op je eigen smaak of vrienden die blijven eten.
  • De kenmerkende kraakheldere foodfotografie van Donna Hay is ook in dit boek sterk aanwezig.

Minpunten: 

  • Donna benoemt niet altijd alle stappen in de kook instructies. Check daarom altijd de ingrediëntenlijst om te zien in welke vorm of hoedanigheid je een bepaald ingrediënt moet toevoegen.
  • Voor enkele ingrediënten moet je naar een speciaalzaak.

Met Everyday Fresh brengt Donna Hay opnieuw het beste vanuit haar kookstudio naar jouw keuken en eettafel. Voor iedere chef of foodie staat er in het boek wel een recept waar je direct trek van krijgt. Je kiest zelf of je voor een lekkere volle en soms vette maaltijd gaat. Of dat je kiest voor een gezondere en slankere versie van een bekend receptuur. Met haar duidelijke instructies (en video’s op haar website) begeleidt Donna je naar een succesvol resultaat. Eet smakelijk!

Nederlands | Druk: 1 | 9789000375189| oktober 2020 | Hardcover | 224 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Spectrum.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER FIJNE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.