Review: De wereld rond in 80 glazen

Van de makers van ‘De wijnkaart, alsjeblieft‘ is er nu een nieuwe atlas: De wereld rond in 80 glazen. In 200 pagina’s komen er maar liefst 80 verschillende dranken voorbij.

Review: De wereld rond in 80 glazen

De atlas is (zoals een atlas betaamd) gecategoriseerd op locatie. Eerst via Oost-Europa naar Noord-Europa, Frankrijk, Iberisch Schiereiland, Italië, Afrika en via Azië naar Oceanië, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Ik zou stiekem een landkaart wel willen hebben met daarop alle drankjes van de wereld. En dat je ze dan kan afkrassen als je ze ooit gedronken hebt!

De dranken gaan echt alle kanten op, van bier naar wijn en gedistilleerd. Van wijn uit Toscane en Singani uit Bolivia tot Kirsch uit het Zwarte Woud, Shochu uit Japan en Brennivin uit IJsland.

Review: De wereld rond in 80 glazen

De informatie die per drank wordt gegeven is enorm. Van belangrijkste producenten tot gemiddelde prijs, geschiedenis, ontwikkeling, een kaartje waar de producenten dan zitten tot cocktailrecepten bij de gedistilleerde dranken. Wist je bijvoorbeeld dat Sambuca al in 1851 door Luigi Manzi is bedacht? Maar het pas groot werd door de familie Molinari vanaf 1945?

Review: De wereld rond in 80 glazen

Ik vind het echt heerlijk om door het boek te bladeren en af en toe even te stoppen en iets nieuws te leren over een gekke drank waar ik nog nooit van gehoord heb. En gelijk ook een todo-lijst om al die gekke drankjes op te gaan zoeken als ik de kans heb. Ik denk dat er nog een hoop dranken zijn die de mannen Adrien Grant Smith Bianchi en Jules Gaubert-Turpin hebben gemist (maar 7 dranken voor het hele continent Afrika?), maar dit is zeker een hele toffe 1e poging tot een compleet kader. Als ze nog iemand zoeken om te helpen het boek aan te vullen? 😉

Review: De wereld rond in 80 glazen
CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Gedetailleerde informatie over 80 verschillende dranken
  • Tof gedaan met illustraties en kaartjes
  • Cocktailtips bij gedistilleerde dranken
  • Heerlijk groot formaat koffietafelboek

Minpunten: 

  • Er zijn vast nog wel meer dranken in de wereld die een plekje hadden verdiend in dit boek (bel me!)

Heerlijk om te neuzen in De wereld rond in 80 glazen en nieuwe dranken te ontdekken. Ik krijg gelijk zin om weer op reis te gaan en nog dieper in de verhalen omtrent deze dranken te duiken.

Nederlands | Hardcover | 9789021576343 | Druk: 1 | oktober 2020 | 200 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER DRANKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.