Review: KOOK op tafel – RUMAG kookboek

Ze zeggen altijd dat de liefde van de man door zijn maag gaat, maar voor mij geldt dat eigenlijk ook wel! Er is toch niets fijner dan dat iemand moeite voor je doet en wat lekkers voor je maakt? Smaak is daarbij het allerbelangrijkste, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Zelf maak ik met liefde een goeie cheatmeal voor mijn vriend en vind ik het leuk om steeds weer iets nieuws te maken. Precies daarom komt het nieuwe boek van platform RUMAG kookboek: KOOK op tafel als geroepen! Een koffietafel kookboek om je vingers bij af te likken en waarbij het speeksel spontaan uit je mondhoeken loopt. Krijg je al trek? Mooi, want dat is precies wat ze willen. 

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review KOOK op tafel - RUMAG kookboek

Kinky Kippie

Als je RUMAG volgt, dan weet je dat het een platform is voor no-nonsense mensen. Er wordt geen blad voor de mond genomen en er wordt open en eerlijk gesproken over alledaagse onderwerpen, actualiteiten en seksualiteit. Iets keurig ABN verwoorden? Daar doen ze bij dit RUMAG kookboek niet aan! En precies die tone of voice die RUMAG online hanteert, hebben ze doorgevoerd in KOOK op tafel.

In KOOK op tafel vind je ruim 55 smakelijke recepten voor elke mood en elke gelegenheid. Hangry? They’ve got you! Passend bij zo’n craving is hun treat yourself shake en gevulde ijsdonuts. Wil je indruk maken op je nieuwe scharrel? Verleid hen met een zoete kinky chicken of imponeer hen met een fancy Fruits de Mer met kreeft. Ook voor een onvergetelijk avondje met vrienden vind je in dit boek dé perfecte recepten. Denk aan mezcal cocktails met een lijntje of een patatje porno to spice things up.

Instagramwaardig

Brutaal? Misschien, maar dat is waar KOOK op tafel voor staat. Team RUMAG weigert te zijn zoals anderen en dat hebben ze duidelijk doorgevoerd tijdens de opmaak van het boek. Gevuld met receptnamen waarvan je schoonmoeder gaat blozen en foto’s die de concurrentiestrijd met Playboy aan kunnen gaan. Alle recepten uit KOOK op tafel zijn super Instagramwaardig en de fotografie verdient het om gezien te worden, gemaakt door talent Stijn de Vries.

CONCLUSIE

KOOK op tafel, you love it, or hate it. Zoals vooraf aangegeven is het een brutaal boek waarin de grens met seksualiteit flink opgezocht wordt. Gewaagd en daardoor niet een boek dat je zomaar in de boekenkast van iedere foodie zal terugvinden. Het is geen standaard kookboek en typeert zich eigenlijk meer als novelty of ‘koffietafel (kook)boek’. Perfect geschikt om regelmatig in te bladeren of inspiratie uit op te doen. 

Is het een uniek boek? Absoluut. Is het de enige in zijn soort? Dat niet. Schrijfsters Dorothy Porker en foodblogger Foodness gingen Team RUMAG voor in de wereld van creatieve culinaire kunst. Desondanks is het een geslaagde uitgave die gevuld is met zoveel recepten dat geen enkel hongermoment onbenut zal blijven. Komend weekend is mijn vriend niet thuis, dus ik denk dat de Hysterische Borrelplank van pagina 65 op mijn salontafel zal verschijnen.

Pluspunten:
  • De recepten in het RUMAG kookboek zijn stapsgewijs beschreven en zelfs genummerd. Daar hou ik van!
  • Er is een goede verdeling gemaakt in soorten recepten. Of je nu voor ontbijt, lunch, diner, snacks of een cocktail een recept zoekt. Je zult ongetwijfeld iets lekkers vinden.
  • Het boek is geschikt voor alle soorten kookliefhebbers, startend en ervaren.
Minpunten: 
  • Het boek heeft geen register. Recepten kan je terugzoeken via de inhoudsopgave, maar niet op ingrediënt.

Nederlands | Druk: 1 | 9789090352770 | november 2021 | Hardcover | 224 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door R. The Label.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER TOFFE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.