Koffie kan altijd

Eten en drinken tot je erbij neervalt met de eindejaarsfeesten, het zit eraan te komen. Maar we moeten niet wachten tot de feestdagen om te genieten van het allerbeste dat er is. Voor lekker eten en drinken maak je gewoon tijd. Want koffie kan altijd!

Koffie kan altijd

Bij het ontbijt

Koffie van Nespresso, Dolce Gusto of illy kennen we allemaal. Maar ken je Segafredo al? De grootste espresso producent ter wereld, zo blijkt. Kun je wel zeggen, als er 60 miljoen kopjes Segafredo espresso per dag gedronken worden! Het bedrijf heeft zowel verschillende soorten koffie als koffiemachines en exclusieve blends speciaal voor de horeca. Hun missie om met de smaak, cultuur en bereidingswijze van échte Italiaanse koffie de wereld te veroveren, zijn ze in ieder geval aan het waarmaken. En met een constante kwaliteit ‘van boon naar beker’, zou hen dit wel eens kunnen lukken ook. Tijd om dit kopje vloeibaar goud eens uit te proberen?

Tijdens een verjaardag

Van koffie met iets zoets kun je altijd smullen: in het weekend of gewoon op een weekdag, omdat het kan. En wat past beter bij het seizoen dan een goede cheesecake met pompoen en speculaas? Velen zullen hun wenkbrauwen fronsen bij het idee van groenten in een cheesecake maar geloof ons, het is verrassend lekker. Zeker in combinatie met de zoete speculaas, de kruidenmix dat hierin gebruikt wordt zorgt in combinatie met de pompoen voor een echte smaaksensatie. Eentje die je dus zeker eens geprobeerd moet hebben deze winter. Toch geen fan van? Ga dan voor een klassieke “red velvet” cake, mét goede laag cream cheese. Wat zou ie zonder zijn? Nog een echte lekkernij voor die gezellige koffienamiddagen, is een klassieke chocoladetaart. Onmogelijk dat deze niet in de smaak valt. Zin in een twist? Probeer hem dan eens vegan te maken! Een pak gezonder, makkelijker verteerbaar en écht wel even lekker.

Later op de avond

Want gezellige middagen hoef je niet altijd af te ronden als alles op en leeg is… Je kunt ze ook gewoon verlengen, tot cocktail hour! Cocktails gaan altijd vlotjes binnen, toch? En dat is al eens wat leuker dan gewoon een pintje of een goed glas wijn. Onze favorieten? Toch echt wel de Dark & Stormy. Ginger beer, donkere rum, limoen, als je wil wat citroengras of een scheutje angostura bitters, et voila. Makkelijk én lekker! Een andere heerlijke cocktail met ginger beer is de Moscow Mule. Vervang de donkere rum door wodka en het citroengras door munt en je hebt opnieuw een makkelijke cocktail. En om toch wat in de koffiesferen te blijven, onze favoriet is zonder twijfel de Espresso Martini! Niet echt met Martini, wél met espresso. En de lekkerste zelfgemaakte koffielikeur. Perfect om je avond na een gezellig etentje mee af te sluiten. Of te beginnen…

Espresso Martini - Bols Coffee Liqueur en Bols Vodka

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.