Hoe avontuurlijk mag jouw koffie zijn?

Wat voor type koffiedrinker ben jij? Ben je gehecht aan je favoriete soort koffie, en drink je deze het liefst iedere dag op precies dezelfde manier? Vind je de koffie die je op je werk drinkt of tijdens een bezoek krijgt aangeboden altijd minder lekker dan het vertrouwde kopje dat je thuis drinkt, en ben je ook niet per se dol op de koffie die cafés en restaurants serveren? Of ben je juist wat meer avontuurlijk ingesteld, en ben je er dol op om nieuwe smaken, nieuwe toevoegingen uit te proberen?

Hoe avontuurlijk mag jouw koffie zijn?

Er is maar één goede manier

Als het om ons bakje troost gaat, zijn we over het algemeen in de afgelopen jaren wel wat avontuurlijker geworden. Met de komst van andere manieren om koffie te zetten, en de mogelijkheid om verschillende soorten koffie uit te proberen, zowel thuis als onderweg, is de gemiddelde Nederlander wel wat meer gewend geraakt. Bijna iedereen heeft wel meerdere soorten die hij of zij lekker vindt, en er zijn heel wat mensen die graag wat experimenteren met smaakjes, verschillende soorten koffiebonen of extra toevoegingen.

Maar er zijn er ook, en dat is natuurlijk ieders goed recht, van wie het allemaal niet zo nodig hoeft. Die koffie gewoon nog steeds zo drinken zoals zij dat al jaren doen, misschien zelfs al sinds het allereerste kopje dat zij dronken. Koffie is koffie, en dat bereid je op een bepaalde manier. Waarom zou je dat gaan veranderen als het prima smaakt? Dit is prima, heerlijk, niets meer aan veranderen. De koffie in een restaurant, koffietent of op het werk mag misschien uit een indrukwekkende machine komen, de koffie zoals deze thuis iedere dag bereid wordt smaakt toch het best. Punt.

Alles kan, niets hoeft

Het fijne aan al die verschillende manieren van koffiezetten en de keuze uit verschillende nieuwe toevoegingen, is dat de mogelijkheden die je hebt om koffie te drinken steeds uitgebreider zijn geworden. Drink je je koffie het liefst met veel verse, opgeschuimde melk? Geen probleem. Met een smaakje? Ook dat kan op veel plekken geregeld worden, zelfs thuis. Een apparaat als de Dolce Gusto draait er zijn hand niet voor om.

Wie houdt van nieuwe dingen uitproberen, die kan zowel thuis als buitenshuis zijn hart ophalen. Er is voor iedere dag van de maand wel een ander soort, een andere smaak of een andere bereidingswijze waarvoor je kunt kiezen. Ben je echter erg gesteld op je eigen, vertrouwde manier van koffiezetten? Ook dat is geen enkel probleem. Alle nieuwe mogelijkheden hebben keuzes toegevoegd, maar waar je voor kiest is en blijft helemaal aan jou.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER KOFFIE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.