Wodka cocktail: Moscow Mule

Heb je zin in een lekkere zomerse cocktail met een beetje pit, maar heb je geen zin om 36 flessen in huis te halen? Maak dan een Moscow Mule! Een echte klassieker onder de cocktails en met slechts 4 ingrediënten (en garnering) heb je hem zo in elkaar gedraaid.

Wodka cocktail: Moscow Mule

Komt de Moscow Mule ook uit Moskou?

De Moscow Mule heeft helemaal NIETS te maken met de Russische hoofdstad Moskou. De naam is alleen een leuke kwinkslag omdat wodka zo populair is in Rusland.

In het begin van de vorige eeuw was wodka helemaal niet populair in Amerika. John G. Martin, een drankverkoper, waagde een sprong in het diepe en kocht rond 1940 de rechten om het wodkamerk Smirnoff te verkopen in de Verenigde Staten. Maar helaas.. Wodka was nog steeds geen populaire spirit. Het verhaal gaat dat John mokkend op een dag aan de Cock ‘n’ Bull bar in Los Angeles hing. De eigenaar van de bar (Jack Morgan) was ook niet in een al te beste bui; want hij had een kelder vol met ginger beer waar niemand interesse in had om te drinken. Zo bedachten de mannen samen om de krachten te bundelen. De vriendin van John had ook een klein bedrijfje dat koperen producten maakte, dus die kon ook wel wat promotie gebruiken.

En de rest is geschiedenis; de Moscow Mule werd een zeer populaire cocktail en wordt waar ook ter wereld in een koperen mok geserveerd.

Benodigdheden voor 1 Moscow Mule

Bereidingswijze

  1. Vul een koperen mok met ijsblokjes
  2. Schenk de wodka en het limoensap erbij en roer door
  3. Top af met gemberbier en garneer met een partje limoen en een takje munt.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE RECEPTEN MET WODKA:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.