Thuis goedkoper koffie drinken? Zo doe je dat!

Drink je graag koffie? Dan gaat er thuis mogelijk veel koffie doorheen. Dit resulteert er ongetwijfeld in dat je regelmatig nieuwe koffie moet kopen. Op jaarbasis kan koffie je zodoende behoorlijk wat geld kosten. Gelukkig zijn er mogelijkheden om thuis goedkoper koffie te drinken. Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

Thuis goedkoper koffie drinken? Zo doe je dat!

Kies voor goedkope koffie

Wanneer je aan koffie denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan merken als Douwe Egberts of Nespresso. Deze merken hebben inmiddels een goede naam opgebouwd, waardoor veel mensen koffie van dit merk kopen. Mede hierdoor is deze koffie vrij prijzig. Indien je thuis goedkoper koffie wilt drinken, raden wij je aan eens voor een ander merk te kiezen. De prijs van koffie loopt tegenwoordig namelijk nogal uiteen. Zo kun je bijvoorbeeld ook eens een huismerk proberen.

Vergelijk en probeer uit

Een gemakkelijke manier om te besparen op koffie, is door een vergelijking te maken. Dit klinkt misschien wat gek, maar eigenlijk is het vrij logisch. Veel koffiemerken bieden namelijk dezelfde soorten koffie aan. Gezien de prijs vermoeden mensen dat de kwaliteit van de koffie nogal veel van elkaar verschilt. Dit is lang niet altijd het geval. Sommige mensen vinden huismerkkoffie zelfs beter dan koffie van een A-merk. Ben jij benieuwd hoe goedkope koffie smaakt? Probeer dit dan gewoon eens uit. Bevalt het niet? Kies dan de volgende keer voor een ander merk. Als ook dit niet bevalt, kun je altijd terugvallen op jouw oude, vertrouwde merk.

Thuis goedkoper koffie drinken? Zo doe je dat!

Ga op zoek naar aanbiedingen

Kun je niet zonder A-merk koffie? Dan raden wij je aan om je tot de aanbiedingen te richten wanneer je thuis goedkoper koffie wilt drinken. Net als veel andere producten is ook koffie regelmatig in de aanbieding. Je kunt je ook tot het internet richten om koffie te kopen. Online koffie kopen kan je namelijk een flinke besparing opleveren. Zo kan gemalen koffie bijvoorbeeld in de aanbieding zijn bij koffievoordeel.

Wil je niet het risico lopen een koffie aanbieding mis te lopen? Koop dan telkens een flinke voorraad wanneer het ergens in de aanbieding is. Op deze manier hoef je voorlopig geen nieuwe koffie te kopen. Vergeet in dat geval niet naar de houdbaarheidsdatum van de koffie te kijken. Het zou zonde zijn wanneer jij straks de helft van de koffie weg kunt gooien omdat het over datum is.

Thuis goedkoper koffie drinken? Zo doe je dat!

Kies voor een ‘goedkoop’ apparaat

Het soort koffie dat je koopt, is afhankelijk van het koffiezetapparaat dat je hebt. Heb je thuis een Nespresso compatible apparaat? Dan koop jij waarschijnlijk Nespresso cups. Deze cups zijn relatief duur in de aanschaf. Wil je goedkopere Nespresso compatible koffiecups drinken? Kies dan voor een iets minder bekend merk dat Nespresso compatible cups aanbiedt. Ook kun je hier eventueel bij de keuze van het apparaat al rekening mee houden. Wanneer je de koffie zo goedkoop mogelijk wilt kopen, kies je voor een filterapparaat. Hiermee zet je namelijk een kan koffie in één keer, waardoor de prijs per kopje lager uitvalt dan bij Nespresso of Senseo. Heb je thuis een bonenapparaat en wil je goede koffie voor weinig geld? Dan zijn L’Or of Gran Maestro Italiano koffiebonen het overwegen waard.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER KOFFIE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.