Rum cocktail: Dark ’n Stormy

Misschien denken de meeste onterecht dat een cocktail alleen bij de zomer hoort. Maar ik ben ook dol op een goede cocktail in bijvoorbeeld de winter of herfst. Een persoonlijke favoriet van mij (in eigenlijk elk jaargetijde) is de Dark ’n Stormy; een supersimpele cocktail met een lekkere kick.

rum cocktail - dark n stormy

Er is storm op komst

De geschiedenis van de Dark n Stormy cocktail is woelig als een ruwe zee. In 1806 slaagde de Mercury, een klipper onder bevel van de Britse James Gosling, erin om een angstaanjagend koraalrif te ontwijken en stuurde het schip na 91 dagen op zee naar de veilige havens van Bermuda. De man werd als een held ontvangen op het eiland. Gevold: de Goslings werden één van de meest vooraanstaande families op het eiland en startte in 1857 met de productie van een eigen rum: de Gosling’s Rum Black Seal.

Een andere populaire drank op het eiland was gemberbier (ginger beer) en de combinatie van donkere rum en ginger beer bleek een gouden greep. De maritieme geschiedenis van de Goslins familie leidde tot de naamgeving van de betreffende cocktail.

Benodigdheden voor 1 cocktail

  • 200 ml ginger beer (ongeveer 2/3 flesje)
  • 50 ml donkere rum, bijvoorbeeld Ron Abuelo
  • 2 dashes Angostura
  • partje limoen
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Doe de ijsblokjes en 200 ml ginger beer (hoeft niet zo exact, ongeveer 2/3 flesje) in een glas
  2. Knijp een partje limoen uit boven het glas en laat het partje in het glas vallen
  3. Voeg twee dashes Angostura toe
  4. Giet voorzichtig de rum over de ginger beer; als het goed is krijg je zo een beetje ‘wolken’ rum in je glas; zie de naam van de cocktail.
  5. Voor je gaat drinken is het wel lekker om even met een rietje te roeren in je Dark n Stormy zodat je alle smaken in één keer proeft als je gaat drinken.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.