Review: Heel Holland Bakt voor elkaar – Elizabeth Lopez

Één van mijn guilty-pleasures als het op televisieprogramma’s aankomt is Heel Holland Bakt. Aangezien het vooral in de herfst- en wintermaanden afspeelt, betekent dat op de bank ploffen met een dekentje over de benen en een kop thee in de hand. Genieten van al dat lekkers dat gemaakt wordt en stiekem gniffelen om de catastrofes die zich voordoen als er weer iets aanbakt of in elkaar stort. Ik smul ervan! Elk jaar ligt het niveau een tikkeltje hoger en heb ik steeds weer bewondering voor de skills van de amateurbakkers die meedoen. Naast de titel die de winnaar op zijn of haar naam mag schrijven, wordt er ook een nieuwe editie van het Heel Holland Bakt bakboek uitgegeven. Dit jaar is het de beurt aan winnares Elizabeth Lopez. Met haar vrolijke glimlach en Caribische touch heeft zij het nieuwste boek – Heel Holland Bakt Voor Elkaargevuld met originele creaties, zoals we van haar gewend zijn!

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Heel Holland Bakt voor elkaar - Elizabeth Lopez

Heel Holland Bakt voor elkaar komt op het juiste moment uit de oven, want na een lange tijd thuis snakken we inmiddels naar twee dingen: een beetje vrolijkheid én tijd voor elkaar. Op het moment van schrijven pendelen we met zijn allen tussen vrijheid en een nieuwe lockdown. En dus zijn we weer aangewezen op onze eigen keukens en ovens, dus laten we daar volop gebruik van maken!

Caribische twist

Het nieuwste bakboek uit de Heel Holland Bakt reeks is dit keer gevuld door winnares Elizabeth Lopez en vervult alle cravings die je als thuisbakker op het moment hebt. Vrolijke, een tikje tropische – en volstrekt originele – bakrecepten met een Caribische twist, die het leukste zijn om te bakken voor elkaar.

Voor Elizabeth is het samenstellen van dit bakboek een geweldige kans geweest om haar passie voor bakken met iedereen om haar heen te delen. Het schrijven van dit boek was een heerlijke ervaring, uitdagend en leerzaam. Elizabeth mag trots zijn op het eindresultaat! Fanatieke thuisbakkers kunnen dankzij haar recepten nu in hun eigen keuken genieten van de lekkerste recepten. Als je goed proeft zul je zelf een beetje Caribische liefde terugproeven.

Arubaanse heerlijkheden

De receptinhoud van dit boek is samengevat binnen 5 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn: Klein om te delen, Hartig en Brood, Fruitige taarten, Choco loco en tot slot: Boozy Cookes. Daarnaast verwelkomt Elizabeth je in haar boek middels een voorwoord en biedt ze je overzicht dankzij een inhoudsopgave- en een register. In het 124 pagina tellende boek vind je 24 gerechten waar je stuk voor stuk een glimlach van op je gezicht krijgt. 

En wat je dan kunt verwachten in een bakboek van Elizabeth? Nou zeker geen standaard baksels als boterkoek of appeltaart, maar juist wel Arubaanse pastechi, rumcake met rumglazuur, Johnny cakes en cashewnotentaart! 

CONCLUSIE

Het uitbrengen van een bakboek met de seizoens-winnaar is inmiddels een mooie traditie die Heel Holland Bakt nu al een aantal jaren in stand houdt. Bak-minnend Nederland komt ook dankzij Heel Holland Bakt voor elkaar weer aan zijn zoete trekken. Het gebonden boek met stevige bladzijden springt je tegemoet door de vrolijke oranje kleur op de kaft. Ik verwacht dat Elizabeth zich naast de inhoud van het boek ook heeft mogen bemoeien met het uiterlijk, wat deze vrolijke kleur zou verklaren. 

Heel Holland Bakt voor elkaar is het eerste bakboek in mijn boekenkast dat volle aandacht geeft aan de Caribische bakspecialiteiten. Zoetigheden uit Aruba, Curaçao en zelfs Suriname worden met liefde door Elizabeth onder onze aandacht gebracht. Dankzij de duidelijk beschreven recepturen, extra tips en how-to-fotografie neemt Elizabeth je aan de hand mee door haar baksels en juicht ze je aan om het vooral zelf te proberen en te experimenteren!

Heel Holland Bakt voor elkaar - Elizabeth Lopez
Pluspunten:
  • Elizabeth heeft de recepten gecategoriseerd naar moeilijkheidsniveau. Zo kun je meteen zien of het recept ‘goed te doen’ is of ‘toch best moeilijk’.  
  • Fijn om eens een bakboek in handen te hebben waarin Caribische bakspecialiteiten eens de show stelen. 
  • Iedere thuisbakker kan met dit boek aan de slag. Voor zowel beginnende als ervaren bakkers staan er voldoende recepten in om mee te kunnen bakken.
  • De recepten worden in de inhoudsopgave benoemd, zo kun je snel doorbladeren naar het gewenste recept.
Minpunten: 
  • De technische opdrachten die Elizabeth Lopez moest maken in haar serie zijn niet in het boek opgenomen.
  • Het is geen dik bakboek met slecht 24 bakrecepten is dit het dunste bakboekje in mijn boekenkast. Ik had graag meer recepten van Elizabeth’s hand gezien.
  • Best prijzig voor het aantal recepten

Nederlands | Druk: 1 | 9789021584973 | november 2021 | Hardcover | 124 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER BAK-BOEKENTIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.