Review: Rudolph’s Bakery 2 – Rudolph van Veen

Oef, I like big books and I cannot lie… En ik heb geluk, want het nieuwe boek van de meester patissier van de Lage Landen is uit. Met Rudolph’s Bakery 2 is Rudolph van Veen terug met een heel nieuw en vooral dik bakboek vol onweerstaanbare bakrecepten! En dat komt precies op het juiste moment, want met de wintermaanden én feestdagen in aantocht kan ik wel wat bakinspiratie gebruiken om wat lekkers op tafel te kunnen zetten. Maar welke recepten je dan van Rudolph kunt verwachten? Lees snel verder!

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review: Rudolph’s Bakery 2 – Rudolph van Veen

Ook hartige juweeltjes

Zeg je bakken? Dan zeg je Rudolph van Veen. Rudolph werd vooral bekend door zijn optreden in het RTL-programma Life & Cooking en zijn programma’s op 24Kitchen. Rond zijn twintigste werd hij leerlink kok bij Cas Spijkers en maakt sindsdien furore als meesterbakker van Nederland. Inmiddels heeft hij een aantal kook- en bakboeken en voegt daar nu zijn nieuwste meesterwerk Rudolph’s Bakery 2 aan toe.

In Rudolph’s Bakery 2 deelt Rudolph opnieuw zijn talent voor zoet, zalig en heerlijk en schotelt hij je maar liefst 130 nieuwe recepten voor. Denk aan oogstrelend lekkere cakes, kraakverse koekjes, zachte taarten en verse broden. De oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van de Meester Patissier is meegebakken als basisingrediënt. Bovendien staat dit dubbeldikke bakboek boordevol persoonlijke extra’s. Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips huppelt iedereen straks als een meesterbakker door de keuken.

Berlinerbollen for the win

Van Rudolph’s kruidkoeken tot gevulde Berlinerbollen en van ontbijttaart tot Ierse chocoladetaart met pretzels. Je bent gewaarschuwd, want watertanden is een gegarandeerd bij-effect van Rudolph’s Bakery 2. Maar is dat nou zo erg? De recepten maken je gelukkig want bakken maakt blij, zo simpel is het! Rudolph heeft met zijn nieuwe boek het doel gesteld om jou als thuisbakker te inspireren, je zelfvertrouwen te geven, je uit te dagen en de beste bakversie van jezelf te laten worden. En je misschien ook een maatje te laten groeien, want als je alles bakt en proeft zal dat vast een happy side effect zijn…

Rudolph heeft zijn recepten verdeeld over 11 hoofdstukken. Zo kun je op gemak binnen een hoofdstuk naar keuze zoeken naar een passend recept voor elke gelegenheid. De hoofdstukken zijn: Koekjes, Cakes & Plaatgebak, Klein gebak, Brood & Broodlekkernijen, Ontbijt, Dessert, Hartig, High Tea, Fruitige taarten, Cheesecakes en tot slot: Rijkere taarten.

Gouden regels

Daarnaast heeft Rudolph een hoofdstuk geweid aan zijn gouden regels om succesvol te kunnen bakken. Wie mijn eerdere reviews over bakboeken las weet al: “Bakken is wetenschap”. En dus luistert het volgen van de instructies opgegeven door Rudolph best nauw. Niemand wil dat zijn beslag gaat schiften, zijn brood een brok deeg blijft of een cake door de verkeerde temperatuur inzakt. Je hoeft de regels niet in je hoofd te stampen, maar lees ze wel even door voor je begint. Ben je een ervaren bakker of patissier? Dan zijn Rudolphs regels gesneden koek voor jou en kun je prima doorbladeren naar de recepten.

Rudolph’s Bakery 2 is een toegankelijk boek en bakplezier is gegarandeerd. Dankzij de laagdrempelige uitleg neemt Rudolph je mee aan de hand langs allerlei soorten recepten. Hoe moeilijk een recept kan lijken, Rudolph laat je dankzij al zijn tips & tricks zien dat ook jij als onervaren bakker het gewenste eindresultaat kunt maken. Mijn absolute favorieten van Rudolph zijn de Triple chocolate cookies, de Ebony & Ivory brownies, de romige Italiaanse citroenbroodjes, het heerlijk kruidige appel-kaneelbrood en zijn schandalige showstopper Ierse chocoladetaart met pretzels.

CONCLUSIE

Wat een heerlijk boek! Je voelt zodra je het in handen krijgt meteen dat het een boek is van een goede kwaliteit. Hij zal je lang voorzien van inspiratie en bakplezier. Rudolph’s Bakery 2 verraste mij in positieve zin. Er staan recepten in voor makkelijk te maken koekjes en taartjes, maar wil je grandioos uitpakken? Ook dan is er een ruime keus aan wat meer ingewikkelde recepten. Ik krijg onwijs zin om de keuken in te duiken en iets lekkers te bakken.

Met zo’n dik en goed gevuld boek staan er vast recepten in waar je niks mee hebt of die je niet lust. Maar juist omdat er zóveel in staat wat wel in je straatje past, is het gebruik van Rudolph’s Bakery 2 bijna eindeloos. Haal het boek in huis, pluk al je bakvormen, deegrollers en potten bloem en suiker uit de kast en start met bakken. Bakkers klaar? Bakken maar!

Pluspunten:

  • Rudolph’s Bakery 2 barst uit zijn voegen van smakelijke inspiratie. Uit elke uithoek van de wereld zijn recepten in het boek opgenomen.
  • De fotografie maakt je onwijs hongerig. En toont je meteen hoe jouw eindresultaat eruit moet komen te zien.
  • Het boek is geschikt voor alle soorten bakkers, startend en ervaren.
  • Het boek heeft een leeslintje, wat handig is om je vorige favoriet nog eens mee terug te zoeken.

Aandachtspunten: 

  • Een aantal recepten bestaan uit een lang bereidingsproces of vereisen veel stappen om tot het eindresultaat te komen. Lees Rudolphs instructies goed door voor je eraan begint.

Nederlands | Druk: 1 | 9789024588404| oktober 2021 | Hardcover | 368 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


MEER BAKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.