De gietijzeren wokpan en ander onmisbaar keukengerei

Kook je de sterren van de hemel? Of ben je juist meer van snel en simpel koken? In beide gevallen is goed keukengerei essentieel. Er zijn verschillende producten waar je haast niet zonder kunt in de keuken. In dit artikel lees je alles over de gietijzeren wokpan en nog 4 ander onmisbaar keukengerei.

1. Gietijzeren wokpan

We zeiden het al: de gietijzeren wokpan is een echte must-have in de keuken. Juist ook als je niet zo van uitgebreid koken houdt. Met een gietijzeren wokpan kun je namelijk eindeloos groenten, vlees en vis roerbakken en wokken. Maak er wat rijst, aardappels of pasta bij en je kunt een heerlijke maaltijd op tafel zetten zonder dat je een hele stapel pannen nodig hebt. Het is specifiek aan te raden een pan van gietijzer te kiezen, omdat een gietijzeren wokpan een stuk langer meegaat dan andere wokpannen.

De gietijzeren wokpan en ander onmisbaar keukengerei

2. Een keukenmachine

Of je nu gaat koken of bakken, een keukenmachine neemt je veel werk uit handen. Met zo’n apparaat kun je voedingswaren snijden, pureren of hakken. Ook kun je de keukenmachine gebruiken om verschillende ingrediënten te mengen. Met dit apparaat maak je bijvoorbeeld lekkere saus voor bij de pasta en kun je ook zelf ijs of bakbeslag maken.

3. Een degelijke messenset

Niets zo vervelend bij het koken als een kwalitatief slecht mesje waarmee je onmogelijk door groenten heen komt. Een goede messenset is dan ook echt de investering waard. Vaak is het handig om een set met meerdere messen te hebben, zodat je zowel grof geschut in huis hebt als messen om kleinere dingen mee te snijden.

De gietijzeren wokpan en ander onmisbaar keukengerei

4. Keukentang

Niet voor niets wordt in bijna elke professionele keuken met een keukentang gewerkt. Het is een simpel stuk gereedschap, maar hij maakt het wel een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld je vlees of vleesvervanger om te draaien. Ook is een keukentang ideaal om spaghetti op je bord te scheppen. Een onmisbaar item dus voor wie graag pasta eet!

5. Een zeef of vergiet

Ook een zeef of vergiet mag in de keuken niet ontbreken. Al is het maar voor het stomen van groenten. Wist je namelijk dat je met het stomen van groenten veel minder vitamines verliest dan als je groenten kookt? En het smaakt nog lekker ook! Een vergiet of zeef komt overigens ook goed van pas als je bepaalde etenswaren wilt afgieten of gelijkmatig wilt verdelen.

De gietijzeren wokpan en ander onmisbaar keukengerei


Elke week de nieuwste recepten en drankartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER leuke artikelen ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.