Kasteel Maurick in Vught introduceert eigen kasteelbier

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. Het in tripelstijl gebrouwen bier bevat onder meer amandel en sinaasappelschil als verwijzing naar de Spaanse keuken. Heerlijke Hendrik wordt geschonken in brasserie Catharina van Maurick en à la carte restaurant Hendrik van Maurick van het kasteel en is daar ook te koop.

Kasteel Maurick in Vught introduceert eigen kasteelbier

Prins Frederik Hendrik van Oranje

Het ambachtelijk gebrouwen kasteelbier is vernoemd naar prins Frederik Hendrik van Oranje, die tijdens de 80-jarige oorlog in 1629 vanuit Kasteel Maurick de strijd tegen de Spanjaarden leidde en ’s-Hertogenbosch veroverde. Chef-eigenaar Niek van Lieverloo: “Heerlijke Hendrik is een echt kasteelbier in een tripel-stijl. De kleur is prachtig goudblond en er zit een zoetje en een mooi bittertje in de smaak. De sinaasappelschil en amandelen verwijzen naar de Spaanse keuken en geven het bier een eigen smaak. Op het etiket zijn de wapenschilden van Kasteel Maurick en natuurlijk Frederik Hendrik te zien. In Kasteel Maurick werd eeuwen geleden al bier gebrouwen. Op de plaats van het huidige restaurant Hendrik van Maurick was vroeger een bierbrouwerij, waarvan de ketel in het restaurant nog steeds te zien is.

Kasteel Maurick in Vught introduceert eigen kasteelbier

Heerlijke Hendrik met Volle Hendrik kaas

Heerlijke Hendrik wordt geschonken in Brasserie Catharina van Maurick en in het fine dining restaurant Hendrik van Maurick. En wordt op verzoek geschonken bij feesten en bijeenkomsten. Het bier combineert zeer goed met Volle Hendrik. Volle Hendrik is de ambachtelijk gemaakte kaas uit het nabijgelegen Land van Heusden en Altena, waarin het Heerlijke Hendrik bier is verwerkt. Het bier en het glas zijn, desgewenst in cadeauverpakking, te koop bij het kasteel.

Kasteel Maurick in Vught introduceert eigen kasteelbier

Gault&Millau

Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2015 de handen ineen. Het het 15e-eeuwse Kasteel Maurick werd compleet nieuw leven ingeblazen. Restaurant Hendrik van Maurick is opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Gault&Millau en Lekker en is aangesloten bij Noord-Brabant Culinair.


Dit artikel is geschreven nav een persbericht.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


OOK Lekker hollands ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.