World Class Northern Europe Finals 2019- Wie gaat er met het goud vandoor?

on

. Na een bloedstollende finale op 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. 18 Bartenders uit 6 verschillende landen namen het tegen elkaar op. Per land werd één winnaar verkozen. James Chaib treedt in de voetsporen van Ben Lobos als beste bartender van Nederland.

World Class Northern Europe Finals 2019- Wie gaat er met het goud vandoor?

Andrea Boi van The Duchess in Amsterdam, Helder Fortes Silva van DR. in Rotterdam en James Chaib van The Tailor in Amsterdam vertegenwoordigden ons land in de finale. Het was echter James Chaib die tijdens de zenuwslopende finale het publiek en de driekoppige jury wist te overtuigen. Naast het behalen van deze felbegeerde titel, is James Chaib nu ook deel van de World Class Family. Hij mag op 25 en 26 september naar Glasgow voor de internationale finale van de World Class Competition, waar bartenders van over de hele wereld strijden om de titel van World Class Bartender of the Year 2019 Worldwide. Dan komen we te weten wie de Australische bartender Orlando Marzo zal opvolgen als ’s werelds beste bartender.

DE NORTHERN EUROPE FINALS VAN DE WORLD CLASS COMPETITION 2019

Alle Noord-Europese landen organiseerden in mei een halve finale waarbij per land drie finalisten werden verkozen om naar de finale te gaan. Op 1 en 2 juli namen 18 bartenders het tegen elkaar op tijdens de Noord-Europese finale in de iconische Nolet Distillery in Schiedam, de thuisbasis van Ketel One vodka. De juryleden beoordeelden de kandidaten op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. Twee van de vier rondes stonden in het teken van duurzaamheid en snelheid. Tijdens de Bee Conscious proef moesten de bartenders een concept bedenken rond het behouden van bijen in hun eigen regio waarbij een cocktail op basis van Ketel One vodka gecreëerd werd.

World Class Northern Europe Finals 2019- Wie gaat er met het goud vandoor? World Class Northern Europe Finals 2019- Wie gaat er met het goud vandoor? World Class Northern Europe Finals 2019- Wie gaat er met het goud vandoor?

De World Class winnaars van de andere landen zijn:

  • Thomas Timmermans (Belroy’s Bijou – Antwerpen, België)
  • Alexander Remoundos (Ruby Cocktail Bar – Kopenhagen, Denemarken)
  • Liisa Lindroos (Kuuma – Tampere, Finland)
  • Malin Stavsøien (Nordøst – Trondheim, Noorwegen)
  • Josephine Sondlo (Indio Kitchen – Stockholm, Zweden)
Over DIAGEO WORLD CLASS™DIAGEO WORLD CLASS™ transformeert de cocktail industrie tot fine-drinking experience over de hele wereld en thuis. Dit programma ontdekt de volgende generatie van bartending talenten en brengt de nieuwste mixology trends naar de beste bars, wereldwijd. De basis is een wereldwijd trainingsprogramma en een internationaal erkend platform dat het ambacht van de barman verheft en bouwt aan carrières binnen de industrie. Het programma wordt jaarlijks afgesloten met een week waarin de DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year wordt gekozen. Het concept werd in 2009 gelanceerd en heeft inmiddels meer dan 15.000 barmannen geïnspireerd en opgeleid in mixology.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Zelf maken ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.