Review – Uit één bakblik – Edd Kimber

Dat ik van zoetigheid hou is geen geheim meer… En dat ik het niet erg vind om het zelf te bakken, ook niet. Hier op OngewoonLekker kun je inmiddels aardig wat reviews lezen over de lekkerste bakboeken die op de markt zijn. En vandaag voegen we daar een fonkelnieuw exemplaar aan toe: Uit één bakblik van The Great British Bake Off-winnaar Edd Kimber. Een compacte bakboek waarmee jij straks als -even liefhebbende- thuisbakker de lekkerste zoete baksels uit de oven tovert. En the best part? Je maakt het in één bakblik en bespaart jezelf daarmee een sh*tload aan afwas. Daar gaat mijn bakhart nou nog net een tikkeltje sneller van kloppen! 

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review - Uit één bakblik – Edd Kimber

Edd Kimber werd bij het Britse publiek bekend als één van de winnaars van de tv-show The Great British Bake Off en startte hiermee een lucratieve bak-carrière. Zo bracht hij in Groot-Brittannië al meerdere kookboeken uit en schrijft hij ook nog met regelmaat voor verschillende printpublicaties in Engeland. Met zijn nieuwe boek Uit één bakblik laat hij zien dat je met weinig benodigdheden de absolute bakshow kunt stelen. Of je nou trek hebt in koekjes, cakes, repen, pasteitjes of desserts met fruit/noten/chocolade of specerijen: de basis begint bij dat ene bakblik waarmee je oneindig veel smakelijke mogelijkheden kunt bakken.

70 baksels om uit te kiezen

Een voor de hand liggende vraag is natuurlijk waarom een bakvorm en niet een bakplaat of springvorm? Edd koos voor de bakvorm omdat het de meest trouwe dienaar in zijn bakarsenaal is. Je kunt er simpelweg alles in bakken! Geen enkele cake, brownie, koek of taart die mislukt omdat de vorm geregeld warmte verspreid en daardoor je baksel geheel goed gaart. Heel slim, succes gegarandeerd dus! Maar genoeg over de vorm, wat kun je voor baksels in het boek verwachten?

De recept inhoud van Uit één bakblik is verdeeld over 5 hoofdstukken: Cakes, Repen & Koekjes, Gebak & Taart, Desserts & No-Bakes en tot slot: Broodjes & Brood. Elk van deze hoofdstukken heeft een eigen mini-inhoudsopgave waarmee je in een snelle oogopslag kunt zien welke lekkernijen je in dit hoofdstuk kan terugvinden. Aanvullend daarop kun je rekenen op een paar hoofdstukken met daarin instructies, tips en ingrediënten. Handige informatie die jouw bakproces nóg beter zullen doen verlopen. In het ruim 175 pagina tellende boek vind je 70 baksels die je stuk voor stuk wilt maken. 

Nieuwe bakstappen zetten

Denk aan een melkchocolade-karamel plaattaart, turtle brownies, tres leches cake met passievruchten en limoen, babka buns met chocolade en tahin of een Portugese custardtaart! Uit één bakblik is speciaal geschreven voor de thuisbakkers en voor de hobbykoks. Voor hen die graag bakken en voor hen die graag willen bakken maar die niet beschikken over een toverdoos aan bakhulpmiddelen. Eigenlijk voor iedereen die (nieuwe) bakstappen wil zetten. Dankzij Edd’s bakgeheimen beschik jij straks ook over die magic touch.  De recepten zijn weliswaar eenvoudig, maar daardoor niet minder bijzonder. Stuk voor stuk zullen ze als showstoppers ontvangen worden als je jouw creatie ergens mee naar toe neemt. En dat het uit één bakblik van 23×33 centimeter komt? Dat hoeven mensen toch niet te weten…?

CONCLUSIE

Zei er daar iemand très leches cake met passievruchten en limoen? Say no more, ik weet wat ik dit weekend ga maken! Bladerend door Uit één bakblik waren de post-its weer niet aan te slepen. Ik ben zeer te spreken over de smaakcombinaties die Edd in zijn nieuwste boek heeft weten te verzamelen. Alhoewel het één bakblik concept nog steeds geen oplossing biedt voor mijn zo gehate after-bakken-opruim-workout, maakt het smaakvolle eindresultaat dat uit de oven komt een hoop goed. Het is heel vervelend dat mijn vriend dit weekend met vrienden weggaat (not). Meer très leches cake voor mij!

Pluspunten:
  • Voor een klein prijsje krijg je een prima lading bakinspiratie. 
  • Het boek is gevuld met bruikbare recepten zonder te veel ‘bijzondere’ ingrediënten of combinaties.
  • Het boek is bijzonder geschikt voor beginnende bakliefhebbers.
  • Een inhoudsopgave, hoofdstuk inhoudsopgaves en register waarin je op ingrediënt kunt zoeken. 
  • Leuk klein prijsje
Minpunten: 
  • Edd Kimber benoemt geen bereidingstijd bij zijn bakrecepten. Deze kun je achterhalen door de tijden uit het recept op te tellen. Dit vind ik niet handig, ik wil vooraf graag weten hoeveel tijd ik kwijt ben aan de bereiding.
  • Het boek is van kleiner formaat, waardoor het lettertype ook aan de kleinere kant is. 

Nederlands | Druk: 1 | 9789021590325 | maart 2022 | Hardcover | 176 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER LEUKE BAKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.