Van The Great British Bake Off winnares & Netflix-ster Nadiya Hussain is naast Time to Eat nu ook haar bakboek Nadiya Bakt vertaald naar het Nederlands. Nadiya is een Brits-Bangladesh tv-kok, auteur en tv-presentator.

Review: Nadiya Bakt - Nadiya Hussain

De liefde van de man…

Bakken is Nadiya’s eerste liefde. Van een vrijgezellentaart met een bruidegom van suikergoed voor haar zus, een Pokémontaart op school en aardbeiensponscake voor haar man begon het steeds meer en meer te kriebelen. Ze schafte een thermometer aan voor de oven en voor ze het wist vlogen de broodjes, gebakjes en andere baksels de keuken uit die haar man trouw naar binnen werkte. Dit Nadiya Bakt bakboek is een compilatie geworden van alle lekkere ideeën die in haar hoofd rondzingen en waar haar man heel gelukkig van wordt. Ik ben wel benieuwd hoe vaak die man van haar in de sportschool te vinden is.. ;)

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken: cakes, minicakes & traybakes, baksels zonder te bakken, feestelijke baksels, koekjes en hapjes, taarten en pasteien, desserts, broden & broodjes en hartige baksels. Voor mij persoonlijk had ze misschien een andere indeling kunnen kiezen, want bij de pasteien staan ook hartige baksels en de baksels zonder te bakken zijn eigenlijk ook weer desserts. Misschien wel lastig om die in aparte hoofdstukken te vangen.

Pak de plakkertjes er maar bij!

De recepten variëren van gemakkelijk te doen voor elke thuisbakker tot mouwen-opstropen-hebjeeventweedagen. Maar bij het doorbladeren van het boek komen er wel steeds meer plakkertjes op de pagina’s! Want een quiche gemaakt met een bodem van geraspte aardappel (rösti)? Yes please! Of wat te denken van de romige filodeegpakketjes, custardkoekjes, chelseabuns met kersen en de uienpretzels? Ik wil het allemaal! Ook heb ik een recept gezien waarmee ik eindelijk die zak met kikkererwtenmeel kan gebruiken: pikante kikkererwtencrackers die de moeder van Nadiya Hussain vooral at bij de thee, maar je kan ze ook gebruiken om bijvoorbeeld een curry mee te eten.

De recepten zijn allemaal heel duidelijk uitgelegd met veel verschillende stappen en bij sommige recepten ook foto’s van de tussenstappen. Jammer is dan wel dat sommige recepten helemaal geen foto hebben van het eindresultaat.

Het is wel duidelijk dat we hier met een Britse bakker te maken hebben, want sommige ingrediënten klinken mij als Nederlandse niet heel bekend in de oren. Zoals uienzaad, gemalen rijst, een blok kruimeldeeg (die kun je schijnbaar in Groot-Brittannië zo kopen in de supermarkt) of volvette slagroom. Ik denk dat ze bij die laatste het hebben over double cream, dat is een slagroom met een vetpercentage van 48%, Nederlandse slagroom uit de supermarkt heeft normaal gesproken een vetpercentage van rond de 35%. Best een groot verschil dus.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Uitgebreide uitleg bij de recepten
  • Elk recept heeft een inleiding met een persoonlijk tintje
  • Leeslintje

Minpunten:

  • Beetje gekke verdeling in hoofdstukken
  • Niet alle recepten hebben een foto
  • Soms wat niet-Nederlandse ingrediënten

Nederlands | Hardcover | 9789024595877 | Druk: 1 | december 2021 | 256 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Luitingh-Sijthoff


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER BAKBOEKEN: