Review: Bierwandelen in Nederland & Vlaanderen – Sjors Kassing

In het handzame boekje Bierwandelen in Nederland & Vlaanderen heeft gediplomeerd biersommelier Sjors Kassing twee passies gecombineerd. Natuurlijk de liefde voor het gerstenat, maar ook het eropuit trekken in mooi natuurgebieden en steden.

Review Bierwandelen in Nederland & Vlaanderen - Sjors Kassing

De paden op, het bierglas in

In Bierwandelen in Nederland & Vlaanderen neemt Sjors Kassing je mee naar de mooiste wandelroutes, brouwerijen en biercafé’s van Nederland en Vlaanderen. Het boek bevat 25 verschillende wandelroutes verspreid over Nederland en Vlaanderen. Elke route wordt zorgvuldig gepresenteerd in een vergelijkbaar formaat in het boek. Het begint met een inleiding waarin de start- en eindpunten, hoogtepunten van de route en een beknopt overzicht worden beschreven. Vervolgens zijn er twee pagina’s met prachtige foto’s, elk voorzien van een nummer dat verwijst naar de bijbehorende locatie langs de route.

Het boek biedt duidelijke kaarten en routebeschrijvingen, inclusief de afstand en geschatte duur van elke wandeling. Daarnaast zijn er enkele pagina’s gewijd aan het tonen van meer foto’s en het bieden van verdere inzichten. Zo ontdek je bijvoorbeeld unieke brouwerijen die zich langs de route bevinden of leer je meer over lokale bierstijlen die je onderweg absoluut moet proeven. Deze gestructureerde opbouw van elke route maakt Bierwandelen in Nederland & Vlaanderen een waardevolle naslaggids, ideaal voor zowel het plannen van buitenavonturen als voor ontspannen leessessies thuis. De vele foto’s en verhalen dragen aanzienlijk bij aan de charme van het boek.

Hop hop hop

Het leuke is dat je via Bierwandelen in Nederland & Vlaanderen niet alleen nieuwe plekjes leert kennen, want Sjors geeft zoveel tips dat er zelfs voor mij nieuwe informatie bij zat! Zo ken ik bijvoorbeeld Delft goed, en hebben wij elk biercafé en brouwerij in deze stad meerdere keren bezocht. Maar ik wist niet dat er aan het historische gebouw waar nu het Hoogheemraadschap van Delfland zit, hopbellen verstopt zitten in de oude versieringen van het gebouw. Dit omdat hier vroeger de Schout van Delft woonde die onder andere ook de accijns op hop inde. Ga ik de volgende keer dat we in Delft zijn toch even kijken!

Omdat wij toevallig eerder dit jaar bij de Achelse Kluis langs zijn geweest, vond ik het leuk dat Sjors daar een hele route omheen had bedacht met bierstops. Maar eigenlijk is de Achelse Kluis het enige bierpunt op een route van 8,5 kilometer. Hij geeft wel wat extra tips voor bierspots in de buurt, maar die zijn niet opgenomen op de route. En dat zou ik eigenlijk wel verwachten.

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuke combi van wandelen en bier
  • Veel foto’s en wetenswaardigheden
  • In elke provincie is minimaal 1 route te vinden

Minpunten:

  • Een aantal van de wandelingen zijn wat afgelegen, waardoor je verplicht bent om met de auto te gaan.
  • Sommige wandelingen vond ik wel wat karig qua ‘bierpunten’ onderweg.

Nederlands | Paperback | 9789493273726 | maart 2023 | 196 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Mo’Media


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEUKE BIERBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.