Review: BBQ Street All Year Long

Met nog 3 weken meteorologische zomer te gaan staat de herfst praktisch weer voor de deur. De temperaturen gaan omlaag en de lange zwoele zomeravonden op het dakterras worden ingeruild voor comfort op de bank. Maar als jullie hebben opgelet in mijn eerdere barbecuereviews, dan weten jullie dat het aansteken van je stalen grillros het hele jaar door mogelijk is! Dus zeggen we au revoir tegen de lichte hapjes en zomerse salades, en zeggen we hallo tegen slow-roasted stukken vlees, gegrilde groenten en gepofte aardappels. De chefs van het 24Kitchen programma BBQ-Street staan volledig achter het jaarrond barbecueën en brachten daarom een nieuw barbecue boek op de markt: BBQ Street All Year Long. Hierin tref je weer een verse dosis recepten aan waarmee jij de komende herfst- en wintermaanden weer vrolijk door kunt grillen. 

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review BBQ Street All Year Long

Het hele jaar doorgrillen

Waar rook is, is vuur. En waar vuur is, is een enthousiaste grillmaster. En of het nu voorjaar, zomer, herfst of winter is, smakelijk grillen doe je ‘all year round’. BBQ Street All Year Long is hét nieuwste kookboek van de grillmasters van het 24Kitchen programma BBQ Street. Hierin proef je de seizoenen en daarbij behorende smaken. Zie het als een oproep aan jou om voortaan het hele jaar door van elke dag een BBQ-feest te maken. 

Mocht BBQ Street je nou toch onbekend zijn, laat mij je dan meer over dit programma vertellen. Om beginnende, half gevorderde en zelfs ervaren grillmasters te inspireren en op weg te helpen in de uitgebreide wereld van rook en vuur, zag het tv-programma BBQ Street in 2019 het levenslicht. Via verschillende kanalen brengen zij de kunst van het barbecueën onder de aandacht. Met hun nieuwste boek BBQ Street All Year Long bewijzen zij voor eens en altijd dat samen BBQ’en met vrienden en familie het hele jaar lang leuk is. 

Vier seizoenen

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme, smaken en ingrediënten. De herfst en winter brengen met het vuur van de barbecue extra licht en warmte in de donkerdere dagen. Terwijl de zwoele temperaturen van lange zomeravonden juist uitnodigen voor smakelijke qualitytime met vrienden en familie. De heren van BBQ Street laten je graag middels passende recepten kennismaken met typerende gerechten voor elk seizoen. Of je nu trek hebt in salades, zomergroenten, paddenstoelen, smakelijk vlees of pompoen. BBQ Street All Year Long biedt voor ieder wat wils.

Laat je inspireren door smakelijke seizoensrecepten en handige tips. Volg de geadviseerde seizoensmenu’s en proef de echte smaken van het seizoen. Of kijk als enthousiaste thuisgriller de kunst af bij BBQ-grillmasters Jord Althuizen, Harm Jan Bloem en Peter De Clerq. Ga zelf aan de slag en ontdek dat iedereen kan barbecueën, dankzij de barbecue-hits BBQ Street All Year Long uit vlam je heel het jaar door.

CONCLUSIE

Ongetwijfeld is dit het laatste barbecueboek dat ik voor 2022 review. Met maar liefst vier voorgaande reviews op de teller heb ik de afgelopen seizoenen mijn barbecuekennis een flinke schop onder zijn hol gegeven. BBQ Street All Year Long sluit de rij af als een mooie nummer vijf en hekkensluiter met een specifieke boodschap: Ook in de winter grillen we nog even door. 

De recepten in het boek zijn niet persé gecategoriseerd op de vier seizoenen, wat ik persoonlijk een gemist kans vind. Graag had ik echt meer recepten gebundeld willen zien voor bijvoorbeeld de aankomende herfst. Wat ik daarentegen wel een pluspunt vond is het overzicht van seizoensingrediënten. We zijn namelijk snel geneigd om te denken in ‘complete recepten’, terwijl een simpele ingrediëntvervanging een recept naar een heel ander seizoen kan tillen.

Voor kijkers van het BBQ Street programma is het leuk om door een gedrukte bundel van hun recepten te kunnen bladeren. Het is een absolute aanvulling op de content die ze op tv al delen. Alleen nu kun je het eens rustig op je eigen tempo teruglezen. Heb je extra hulp nodig? Download dan de BBQ Street app en kijk filmpjes waarin de grillmasters jou nog meer informatie geven voor de perfecte barbecue bereiding!

Pluspunten:
  • Het boek is van handzaam formaat, waardoor het niet veel ruimte in je (bbq) kast inneemt.
  • Het boek is vriendelijker geprijsd dan zijn concurrenten op de markt.
  • Als je meer informatie of recepten wilt kun je de bijbehorende BBQ Street app downloaden.
Minpunten: 
  • Ondanks de titel ‘All year long’, zijn de recepten niet gecategoriseerd op seizoen.
  • Het boek heeft een hoog sponsorgehalte voor merken als Napoleon en Jack Daniels. Ook zonder de producten van deze merken is prima te barbecueën.

Nederlands | Druk: 1 | 9789021596662 | mei 2020 | Hardcover | 176 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEUKE BARBECUEBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.