Review: Vuur en Rook – World’s Best BBQ

Diep verscholen in het groene Lunteren bevindt zich het walhalla voor de Nederlandse barbecuefanaat: Vuur & Rook. Noem het gerust het Disneyland voor volwassenen, de fijnste plek op aarde (als barbecueën jouw grote hobby is). Gezien Lunteren naast mijn hometown ligt en ik toevallig een barbecuefanaat in huis heb, bezoeken we met regelmaat deze winkel. Als je binnenkomt weet je niet wat je ziet! Van voor tot achter en van de vloer tot het plafond is het pand gevuld met elke tool, barbecue, brandstof, saus en rub die je maar kunt bedenken. En dus ga je nóóit met lege handen naar huis. Er ontbrak echter nog een product in het Vuur & Rook assortiment, namelijk een eigen barbecueboek met daarin al hun tips, tricks en recepten. En zo geschiedde, Vuur & Rook World’s Best BBQ zag het levenslicht en ik vertel jou waarom je dit boek móet hebben.

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review: Vuur en Rook - World’s Best BBQ

Eten bereiden op de barbecue is populairder dan ooit en is voor velen zelfs een verlengstuk geworden van hun keuken. Barbecueën is veel meer dan buiten een lappie vlees grillen. Het is buiten bezig zijn, moeite doen om een fikkie te stoken en je uit te kunnen leven op de BBQ. Een barbecue staat garant voor een gezellige sfeer met vrienden en familie, waarbij genieten van een zelfgemaakte maaltijd de ultieme beloning is! Om ook dit seizoen weer die culinaire beloning op tafel te kunnen zetten is daar Vuur & Rook World’s Best BBQ. Een prachtig boek waarin het team van Vuur & Rook je laat zien dat het voor iedereen mogelijk is om controle te krijgen over het vuur om zo de mooiste recepten klaar te kunnen maken. 

Amerikaanse BBQ stijlen

Ontdek met Vuur & Rook World’s Best BBQ  de ultieme manier van barbecueën. Schoenzolen, taaie, en zwartgeblakerde stukken vlees behoren definitief tot het verleden. Allemaal dankzij dit handige barbecue boek dat van voor tot achter gevuld is met onmisbare informatie. Denk aan de meest handige barbecuetools, kerntemperaturen, maten en gewichten, Amerikaanse barbecuestijlen (spotten we een nieuwe trend?) en natuurlijk toprecepten. Krijg jij ook al trek? Go, go, go, fire up the Q!

Bladerend door de recepten in Vuur & Rook World’s Best BBQ valt het op dat er een fijne mix gemaakt is van simpelere gerechten en uitdagende klappers. Zo kun je barbecueën wanneer het je uitkomt. Zo serveer je met gemak een sappige portie Gambas al Ajillo of een knapperig dozijn Fried Chicken Wings in 30 minuten. Beide zijn het recepten die je op een doordeweekse dag spontaan kunt bereiden omdat het niet al te veel tijd in beslag neemt. Wil je met grandeur uitpakken en heb je een paar uurtjes te spenderen? Ook dan kun je met Vuur & Rook World’s Best BBQ uit de voeten en zijn er mooie klapstukken tussen de recepten te vinden. Denk aan Honey Jalapeño Short Ribs of Char Siu waar je toch echt zo’n 5 uur plus voor uit mag trekken. 

CONCLUSIE

Omdat ik Vuur & Rook in Lunteren wel eens bezoek voelt het doorbladeren van dit gelijknamige boek warmhartig. Elke keer dat we daar binnenstappen proef en zie je de liefde die Martijn Schimmel en zijn team hebben voor het barbecueën. Een diepe passie die ze feilloos hebben vertaald naar het boek. Bijzonder vind ik dat ze een ietwat moeilijk ogende keuken toegankelijk hebben gemaakt voor elke chef. Met Vuur en Rook –  World’s Best BBQ geven deze barbecuespecialisten uit Lunteren een startende barbecueër het zelfvertrouwen om ook in deze vlammende wereld te stappen. Maar geven ze een ervaren grillmaster ook weer een boost nieuwe recepten om de zomer weer door te vlammen. Binnenkort gaan we weer naar Ede en dus staat een pitstop in Lunteren natuurlijk op de agenda!

Pluspunten:
  • Door de fijne mix van bereidingstijden is het boek heel toegankelijk en breed toepasbaar. Ook voor een sandwich of een snack kun je de barbecue gebruiken. 
  • Het tools overzicht op pagina 8 en 9 is bijzonder uitgebreid. Nog niet eerder zag ik zo overzichtelijk hoeveel tools je kunt gebruiken als het op barbecueën aankomt.
  • De recepten zijn middels genummerde stappen uitgeschreven. Dit leest erg fijn, zo sla je geen stappen over.
Minpunten: 
  • Bij de recepten wordt niet vermeld voor hoeveel personen een gerecht is. Dit is naar mijn idee toch wel cruciale informatie.
  • Er zijn geen desserts of zoetigheden in het boek opgenomen.
  • Het boek heeft maar liefst 21 hoofdstukken. Dit had beter gebundeld kunnen worden. Nu is het wat lastig terugzoeken onder welk hoofdstuk je gerecht valt. 

Nederlands | Druk: 1 | 9789463546508 | juni 2021| Hardcover | 184 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Lantaarn.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER LEUKE BBQ BOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.