Muziek in de keuken: mijn favoriete nummers voor tijdens het koken

Ik sta eigenlijk elke dag wel in de keuken. Wat voor sommige mensen een straf is, geeft mij juist ontspanning. Maar wel met een lekker muziekje erbij! Ik deel mijn favoriete muziek in de keuken met jullie!

Onze regel in huis is; wie kookt, mag bepalen welke muziek we luisteren.. 😉 Een beetje net zoals in de auto. En omdat ik vaak kook, mag ik vaak de zender bepalen. 😉 Laatst zei iemand nog tegen me “hoe ken jij toch al die ouwe hits?” maar volgens mij ben ik qua muziekkeuze in een verkeerd jaartal geboren. Mijn eerste live concert was bijvoorbeeld van de Amerikaanse band Kiss!

Muziek in de keuken - mijn favoriete nummers voor tijdens het koken

Maar muziekstijl is eigenlijk heel breed; ik hou van harde rockmuziek, maar word ook heel blij van jazz, blues, country, salsa, funk of foute popliedjes. 🙂

 • Liedjes die ik graag opzet tijdens het koken:
 • Kiss – I was made for Lovin’ you
 • Zuco 103 – Nunca Mais
 • The Mamas & the Papas – California Dreaming
 • Nina Simone – My baby just cares for me
 • Jamiroquai – Deeper Underground 
 • Simon Webb – No Worries
 • Groove Armada – My friend
 • Amy Winehouse – Back to Black
 • Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars
 • Rolling Stones – Paint in Black
 • Rednex – Cotton Eye Joe 
 • Train – Drops of Jupiter
 • Imagine Dragons – Amsterdam
 • Coldplay – Magic
 • Maroon 5 – Move like Jagger

Maar als ik de kans krijg dan zijn we morgen nog bezig… 😉

Muziek in de keuken - mijn favoriete nummers voor tijdens het koken

We hebben een handige hoge tafel in de keuken staan waar we bijvoorbeeld de mise-en-place op kunnen zetten, of onze wijntjes… En de laptop voor de muziek! Als ik even zonder inspiratie zit qua muziek dan heb ik wel een favoriete radiozender die ik opzet in de keuken: Sublime. Heel handig dat je die gewoon live kunt streamen vanaf de website. En voor mij een perfecte mix van moderne muziek en lekker old-school. Ik kende bijvoorbeeld de originele versie van California Dreaming niet! Maar door Sublime dus wel.. 😉 Voor tijdens het koken is de versie van Bobby Womack iets te rustig, dat is dan toch meer ’tijdens het eten muziek’. 🙂

Muziek in de keuken - mijn favoriete nummers voor tijdens het koken

Wil je zelf ook Sublime luisteren? Klik dan hier.

Luisteren jullie ook wel eens muziek tijdens het koken? En zo ja, welke muziek? 😀

ps: Wist je dat er nu ook een hele chille ochtendshow is op Sublime? Sublime Sunrise met Sander de Heer! Sublime Sunrise staat garant voor een positieve start van iedere dag. Muziek staat centraal, met veel lekkere funk, soul en jazz. Maar ook de dagelijkse actualiteit en bijzonder nieuws dat inspireert komen uiteraard voorbij. Sublime Sunrise is vanaf 20 augustus iedere werkdag tussen 7 en 9 uur te horen.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sublime, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Ook leuk om te lezen:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.