Één van de grote dilemma’s des levens: Handbagage of Ruimbagage?

Ok, ok, ok… Er zijn inderdaad wel ergere dilemma’s in het leven. 😉 Maar soms kan het best lastig kiezen zijn. Omdat ik veel reis heb ik verschillende maten koffertjes tot m’n beschikking, maar dan ga ik weer zitten dubben.. Ga ik wandelen? Misschien toch m’n wandelschoenen mee… Misschien toch die extra lens voor mijn spiegelreflex? Maar als het gaat regenen moet ik wel een regenjas mee.. Dat dus. 🙂 Samen met Duifhuizen tassen & koffers neem ik je in dit artikel mee in de voor- en nadelen van reizen met handbagage of ruimbagage!

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

Handbagage

Voordelen:

 • Reizen met alleen handbagage is een stuk goedkoper dan reizen met ruimbagage. Maar bij de meeste vliegmaatschappijen mag je maar 1 stuks handbagage meenemen. Dus geen aparta handtas of cameratas. En dan kan het toch redelijk krap worden. Zeker omdat ik graag mijn laptop en mijn digitale spiegelreflexcamera meeneem. Ik dat je bij de KLM en Singapore Airlines altijd 2 stuks handbagage mee mag nemen; dat is dan weer top!
 • Je bent zo het vliegveld af als je op je (thuis)bestemming aankomt. Nooit meer wachten bij zo’n stomme band en al die mensen die in de weg lopen.. 😉 Hop, het vliegtuig uit en gelijk door naar de parkeerplaats, taxi, bushalte of treinstation.
 • Ze wegen eigenlijk nooit je handbagage. Wel checken ze vaak de afmetingen, maar niet het gewicht.

Nadelen:

 • Je kan niet superveel meenemen. De meeste handbagagekoffertjes hebben een inhoud van ±35 liter, wat niet enorm veel is.
 • Gedoe met vloeistoffen. Altijd weer eraan denken dat je mini-deo moet inpakken, mini-lenzenvloeistof, mini make-up remover etc etc. En er dan achterkomen op Schiphol dat er nog een kelnersmes in een vakje zit.. Die ben je dan dus kwijt!
 • Mocht je op vakantie een heerlijk drankje zijn tegengekomen; dan kun je alleen een mini mee naar huis nemen. 🙁 Of shoppen op het vliegveld, maar die hebben natuurlijk nooit dat ene drankje.
 • Als de lockers in het vliegtuig vol zijn omdat iedereen met rolkoffertjes reist, loop je het risico dat je koffertje alsnog het ruim in moet.
 • De opstoppingen bij de bagagecontrole omdat mensen hun deo niet uit hun koffer hebben gehaald… Superirritant is dat!

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

Enrico Benetti Atlanta

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

Als ik 1, 2 of 3 nachten op reis ga, reis ik vaak met handbagage. Makkelijk en ik heb toch niet zoveel spullen nodig voor maar een paar dagen. Ik reis nu met de Enrico Benetti Atlanta handbagagekoffer 55 cm silver. Een handzaam koffertje met TSA slot, 42 liter (!) inhoud en 4 zwenkwieltjes. En hij ziet er ook nog eens heel tof uit!

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

Ruimbagage

Voordelen:

 • Als je met alleen een rugzakje als handbagage reist, mag je nu op Schiphol door een aparte ingang bij de bagagecontrole. Alleen mensen met een handtas of kleine rugzak mogen daardoor. Gaat supersnel en je loop zo alle mensen met een koffertje voorbij. Lekker gevoel is dat. 😉
 • Je rugzak kan onder de stoel voor je, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je spullen niet meekunnen en alsnog in het ruim moeten.
 • Je kan meer meenemen. Hup, wandelschoenen erin, extra lens, normaal formaat deo (jeej!) en je hebt ruimte om op de terugweg souvenirs (lees: drank) mee terug te nemen.

Nadelen:

 • Het wachten bij de bagageband
 • Onhandig met sjouwen op je plaats van bestemming of met reizen van en naar het vliegveld.
 • Ze wegen altijd je koffer bij het inchecken, dus je moet wel letten op het maximum gewicht dat je mag meenemen. Zorg dus dat je je koffer altijd thuis al weegt! Laatst stond ik ook achter iemand die naar de kant werd gestuurd om haar koffer over te pakken omdat die te zwaar was. Tip: de Enrico Benetti kofferweger, digitaal, klein en gemakkelijk mee te nemen zodat je ook op de terugweg je koffer vast kunt wegen… 😉

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

Titan Xenon

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

Voor reizen met ruimbagage heb ik sinds kort de Titan koffer 4-wiel Xenon 67cm M Champagne. Geen enorm bakbeest, maar met een inhoud van 80 liter ruim genoeg ruimte om voor 1 persoon 5, 6, 7, 8 nachten weg te gaan. Hier thuis gebruiken we hem ook als we met z’n tweeën een paar dagen weg gaan! Allebei een helft en je hoeft niet met losse koffertjes te sjouwen. 🙂 Ook deze koffer heeft 4 zwenkwielen en een TSA slot, wat handig is mochten we ooit naar Amerika gaan.

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

De buitenkant van de koffer heeft een speciale shark skin afwerking dat beschermt tegen krassen. Superfijn, want iedereen weet dat ze op vliegvelden nogal hardhandig kunnen omgaan met koffers.

Één van de grote dilemma's des levens - Handbagage of Ruimbagage?

En ondanks dat de twee koffers die ik net heb genoemd van een ander merk zijn, passen ze wel perfect bij elkaar qua look & feel! 😀

En wat vind jij fijn om mee te reizen? Ben jij #teamhandbagage of toch #teamruimbagage? 😉

Voor dit artikel heb ik de koffers + kofferweger gekregen van Duifhuizen, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.