De special edition Highland Park: ‘The Light’

Vorige maand introduceerde Highland Park officieel haar nieuwste special edition whisky: ‘The Light’. Deze 17 jaar oude single malt Schotse whisky is exclusief gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten. Dit resulteert in een lichte, heldere natuurlijke kleur en verse tonen van heideturf, nootmuskaat en vanille. Er zijn niet veel flessen van gemaakt; in Nederland zijn er slechts 2.000 flessen beschikbaar. ‘The Light’ is verkrijgbaar bij slijterijen voor een adviesprijs van €215,-.

De special edition Highland Park ‘The Light’

THE LIGHT is als special edition gedistilleerd om een ode te brengen aan de lente en zomer op het eiland Orkney (waar de distilleerderij van Highland Park staat). Hiermee viert Highland Park de periode waarin men de warme buitenlucht opzoekt en de heldere zomerdagen omarmt. Dit uit zich in de whisky door haar heldere kleur en tonen van gekarameliseerde peer, vanille, cederhout en nootmuskaat. Jason R. Craig, brand director van Highland Park: “Met THE LIGHT vieren we de zomertijd: een tijd om buiten te zijn met vrienden en familie, een tijd voor barbecues en kampvuren. Een tijd om het leven te vieren!”

De special edition Highland Park ‘The Light’

LIGHT & DARK – tegenstrijdig in balans

THE LIGHT is een logische opvolger van THE DARK (special edition whisky 2017). “THE LIGHT en THE DARK delen samen het verhaal van de tegenstrijdige seizoenen. Maar ook van de intense balans van onze award winning whisky’s. Gekenmerkt door de rokerige zoetheid als resultaat van ons klimaat en vakmanschap”, aldus Jason R. Craig.

De special edition Highland Park ‘The Light’

Een ode aan ambacht en herkomst

Niet alleen de smaak, ook de fles van THE LIGHT complimenteert de eerder uitgebrachte special edition. De lichtgroene fles waarop een slangachtige draak is afgebeeld refereert naar de Vikingrijke herkomst van Highland Park, evenals de runentekens die de fles sieren. Op de achterkant van de fles staat ‘Made with Pride on Orkney’, een tribuut aan de mannen en vrouwen die met zo veel ambacht en passie aan Highland Park single malt werken.


Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.