Doen: op kookcursus in Pai Thailand

on

Behalve van lekker eten, houd ik ook heel erg van koken. Dat komt mooi uit, want door het hele land worden er kookcursussen aangeboden. Na een grondige selectie kies ik voor een kookcursus in Pai, gelegen in het hoge Noorden van Thailand. Bij kookschool ‘Savoei, a taste of Pai’ meld ik me aan voor een vijf uur durend programma. Hier betaal je het luttele bedrag van 750 Baht (ca. €22,-) voor. Je begint met een bezoek aan de markt en daarna bereid je vier gerechten.

[Dit is een gastartikel van Jesca van Grenzeloos.biz]

Doen: op kookcursus in Pai Thailand

not to spicy, please

Thailand; wat een heerlijke bestemming. Niet in de laatste plaats vanwege de Thaise keuken. Mijn vlucht landde ’s avonds in Bangkok, dus, na aankomst in het hotel, vertrok ik meteen richting de vele eetkraampjes om te genieten van overheerlijk street food. De maaltijden geven je een smaakexplosie van zoet, zuur, zout en heet. In de daarop volgende weken geniet ik volop van al dat lekkers. Grappig ook om te merken dat ik het pittige eten steeds beter kan verdragen. Ik zal niet zeggen dat ik hetzelfde niveau als de Thai aan kan, maar het angstige “not to spicy, please” van de eerste dagen, laat ik al snel achterwege. 

De Markt op

De lokale markt is klein, maar indrukwekkend. Wat een kleuren en geuren! Je krijgt uitleg over de ingrediënten die je voor jouw maaltijd gaat gebruiken en over verschillende typisch Thaise producten, zoals de groene papaja, long beans en Thaise aubergine. En er mag geproefd worden! Dat is toch altijd wel mijn favoriete onderdeel. 

Doen: op kookcursus in Pai Thailand

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Bij je aanmelding geef je aan welke gerechten je gaat maken. In mijn geval zijn dat: papaya salade, groene curry, pittige garnalensoep, en gewokte kip met gember. Iedereen krijgt een eigen kookstation met een wok, gaspit, spatels en de juiste ingrediënten. Dit is koken de easy way. Stap voor stap wordt besproken welk product je nu moet pakken en wat je ermee moet doen. Tussendoor is er tijd om gezellig wat te drinken en indien nodig krijg je wat extra begeleiding van de Thaise crew.

Doen: op kookcursus in Pai Thailand

favoriet

Als iedereen klaar is, komt het leukste deel van de dag: het opeten. Gezellig samen aan een tafel en smullen van je zelf gekookte maaltijd. In mijn groep zitten backpackers uit Amerika en Nieuw-Zeeland, dus het is ook nog eens heel leuk om iets van elkaars leven te weten te komen. Daarnaast worden uiteraard de nodige tips uitgewisseld. Mijn reis naar Thailand was eigenlijk één groot hoogtepunt, maar deze kookcursus Pai staat ook zeker in het lijstje van favorieten.

Doen: op kookcursus in Pai Thailand

Benieuwd naar de Thaise smaken? Op https://grenzeloos.biz/tips/kookles-in-pai/ vind je het recept voor de Thaise groene papaya salade (let op: pittig!!). In het Thais heet dit gerecht Som tam Thai.


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Ook leuk om in het buitenland te doen: ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.