Mijn Flåm treinreis

Het is misschien een beetje vreemd; een treinreis hier op mijn blog, want je kunt toch niet eten/drinken op de Flåm trein? 😉 Nee inderdaad, maar dit was zo gaaf dat ik er wel aandacht aan wilde besteden.

Mijn Flåm treinreis

Deze treinreis is niet voor niets door National Geographic Traveler Magazine uitgeroepen als één van de mooiste treinreizen van Europa. Ik ben van boven naar beneden gereden; van 866 meter hoogte op station Myrdal naar het station Flåm (spreek uit Flom) op zeeniveau. En dat in slechts 20 kilometer! Deze treinreis is dus ook de steilste normale trein in Europa met een hellingsgraad van bijna 5,5%.

Benieuwd hoe de tocht er uit ziet? Ik heb een klein filmpje gemaakt van mijn reis ↓.

Ik was er in begin november en bij het station Myrdal lag al een dik pak sneeuw! Mooi om te zien hoe de sneeuw langzaam verdwijnt als je dieper in het dal komt. En zoals je in het filmpje kan zien zaten we maar met 20 mensen (of zoiets) in de trein. Ik heb filmpjes op internet gezien waarbij mensen niet eens de trein uit konden om de waterval te zien, zo druk was het. Dus tip: ga in het najaar/winter; dan is het prachtig met de sneeuw en lekker rustig met toeristen. 😉

De prijs

Een enkeltje (maakt niet uit welke kant je op gaat) is in het laagseizoen 390 (€39) Noorse kronen voor een volwassene, en 550 (€55) kronen in het hoogseizoen. Een retourtje is altijd €55 (of 550 Noorse kronen)*.

Het is geen goedkoop ritje; is het het waard? Ik vond het echt prachtig; maar zou geen retour nemen. Je ziet echt alles met een enkeltje. Er zijn ook manieren om het goedkoper te doen; sommige tijden zijn goedkoper dan andere tijden en als je het combineert met een bootreis krijg je volgens mij ook een special price.

*Kijk voor actuele prijzen en tijden op de website van visitflam


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Visit Bergen en Visit Norway.

Disclaimer


Meer lezen over Noorwegen?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.