In bad in BIER en WIJN

De een geniet van een heerlijk diner, de ander word helemaal enthousiast van theeleuten en ik word helemaal happy en ontspannen van een wellness behandeling. En als het dan ook nog eens bijzonder, uniek en ergens ook heel leuk is, dan ben ik helemaal om. Dus tegen in bad in bier in Praag en een wijnbad in Portugal zei ik geen nee! Ik ben gek op reizen en bijzondere dingen ontdekken. Dat combineer ik vaak met de mooiste Wellness Spots ter wereld ontdekken.

[Dit is een gastblog van Henriëtte Bokslag van WellnessSpots, alles over wellness belevenissen]

Badderen in bier, goed voor je huid en haar

Relaxen in een bad van betekent, ontspannen in hop, gerst en gist! Tijdens een reis in Tsjechië mocht ik in het plaatsje Stramberk in een bierbad stappen en dat zag er zo uit:

Sinds de Middeleeuwen weet men al dat bier goed voor je en het een positieve werking heeft op je lichaam en geest. Toentertijd werd ‘badderen in bier’ vooral gedaan om ziektes tegen te gaan. Tegenwoordig is een bierbad een leuke activiteit en een bijzondere manier van wellness ontspanning. De voordelen van een bierbad:

 1. Het brouwsel van een bierbad zit vol vitamine B en actieve enzymen
 2. Bij de juiste temperatuur, (rond de 35 graden) zorgt dat voor een positief effect op de huid en de bloedsomloop.
 3. Extra bijkomstigheid, je haar gaat er van glanzen.
 4. Ontgiften van je lichaam;
 5. Het koolzuur dan in bier zit werkt versnellend op de bloedsomloop en het verlaagt de bloeddruk;
 6. Het kiezelhoudende gehalte van hop helpt bij ontstoppen van de poriën;
 7. Ook niet onbelangrijk, het is goed voor je gemoedstoestand! Je gaat er vast net als ik enorm van lachen en hoe geniaal is het om je eigen bier in bad te tappen?!

Tip: Spoel jezelf niet schoon onder de douche na het bierbad, het beste resultaat krijg je als je het minimaal 12 uur in je huid laat trekken. Bij een aantal bierspa’s worden de samenstelling van het bad met water aangevuld. Informeer ter plaatse wat de samenstelling van het bierbad exact is.

In bad in BIER - bierspa stramberk tsjechië

Nederlands bierbad

Er is nu ook in Nederland een bierbad / bierspa geopend, en wel bij de Twentse brouwerij Othmar in Ootmarsum. Zeker de trip waard om eens te doen! Lees mijn uitgebreide artikel over de Othmar Bierspa.

Bierspa bierbad Othmar

Badderen in wijn, kies voor Vinotherapie

Wijnen zijn heerlijk om te drinken maar wist jij dat je veel meer met druiven kunt doen? De kracht van druiven werd tijdens een wandeling op de wijngaard van Château Smith Haut Lafitte ontdekt. Vlakbij Bordeaux werd in 1993 na de oogst van de druiven gesproken met de directeur van het laboratorium van de Farmacie Faculteit van de Universiteit van Bordeaux. Professor Joseph Vercauteren zei; ‘Wist u, dat u iets heel kostbaars weggooit’?

Spa Vinotherapie Caudalie - wijnbad

Die vraag betekende het begin van Vinotherapie zoals wij dat nu kennen. In 1993 ging men aan de slag met het feit dat druivenpitten de meest krachtige antioxidanten bevatten uit het plantenrijk. Het Franse merk Caudalie ontwikkelde door en bedacht de Vinotherapie.

Wil je meer weten over mijn Vinotherapie Spa Caudalie ervaringen? Laat je dan verrassen door wat druiven voor jouw lichaam kunnen doen aan de hand van onze review: Vinotherapie Caudalie ervaringen.

Wijnbadderen in Nederland

Sinds april 2022 is er ook in Nederland een heus wijnbad geopend. Bij Thermae 2000 in het Limburgse Valkenburg kun je nu genieten in je privé wijnbad inclusief hapje en drankje. Lees hier meer over in mijn uitgebreide artikel over het Wijnbad van Thermae 2000.

Vinotherapy Thermae 2000

Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER WIJN ↓

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Henriette schreef:

  Leuk!!

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Jij bedankt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.