Review: Heerlijke hapjes uit de hele wereld – Camille Sourbier

Zodra de vijf in de klok zit is het – algemeen bekend – tijd voor een borrel. En bij een borrel hoort natuurlijk een lekker hapje. Als bodem, of als gezelschap om de smaak van de borrel te versterken. Wij Nederlanders staan altijd lang in de keuken wanneer er voor een feestje of andere gelegenheid heerlijke hapjes gemaakt moeten worden voor de visite. Maar ben jij wel eens klaar met stukjes leverworst en blokjes kaas en wil je echt iets speciaals op tafel zetten? Dan is het boek Heerlijke hapjes uit de hele wereld echt wat voor jou.

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review: Heerlijke hapjes uit de hele wereld – Camille Sourbier

Van Spanje tot Libanon

Wil je samen met familie of vrienden deze komende feestdagen gezellig aan tafel zitten zonder te veel voorbereidingswerk in de keuken en toch iedereen verassen met wat lekkers op tafel? Dan zijn de heerlijke hapjes uit dit boek een absolute aanrader! Spaanse tapas, Japanse izakaya-hapjes, Russische zakoeski, Griekse of Libanese mezze en veel meer… Met deze lekkere en gevarieerde gerechtjes waan je je bijna op wereldreis! Hoe leuk is het om een etentje per thema uit het boek te organiseren en dan steeds je favoriete als aperitief te serveren. Ga je naar Italië, Griekenland of toch Spanje? Aan jou de keuze! Buen provecho! Buon appetito! Priyatnogo appetita! 

De inhoud van het boek is samengevat binnen 9 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn: Antipasti zoals in Italië, Spaanse tapas, Scandinavische aperitiefhapjes, Russische Zakoeski, Griekse mezze, Libanese mezze, Marokkaanse aperitiefhapjes, Japanse izakaya-hapjes en tot slot: Zuid-Amerikaanse aperitiefhapjes. 

Het boek bevat meer dan 50 recepten: kabeljauwceviche tot knapperige patatas bravas en van sappige lamskebab tot goudgele empanada’s met rundergehakt. Met de recepten uit Heerlijke hapjes uit de hele wereld bereid je met gemak de meest verse, heerlijk gekruide en altijd smaakvol hapjes voor elke gelegenheid. Laat voor de verandering de bitterballen, kaasblokjes of hapjes van de traiteur eens voor wat het is en duik zelf de keuken in voor een goeie portie bruschetta’s met bresaola. Laat goed gevulde schalen rondgaan of beleg een grote houten borrelplank met de heerlijke hapjes uit dit boek. Heerlijke hapjes uit de hele wereld is hét boek dat je in huis wilt hebben om een smakelijke indruk op je gasten te kunnen maken bij iedere gelegenheid.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Heerlijk gevarieerde recepten voor hapjes uit Europa, Amerika en Azië. Er staan hapjes in die ik nog niet kende!
  • Korte bereidingsinstructies, wat het een zeer toegankelijk boek maat voor alle soorten kookliefhebbers, startend en ervaren.
  • Alle gebruikte ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt, groenteboer of lokale slager!

Aandachtspunten: 

  • Het boek is in vergelijking met andere boeken uit hetzelfde genre, wat aan de prijs voor de hoeveelheid informatie die je ervoor krijgt.
  • Het boek heeft geen register waarin je op ingrediënt kunt terugzoeken. Dit maakt het in het geval van allergieën wat lastiger om te bepalen welke gerechten je wel of niet kunt bereiden.

Nederlands | Druk: 1 | 9789044760958 | oktober 2021 | Hardcover | 128 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door DELTAS.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


MEER BOEKENTIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.