Op bezoek bij: Geuzestekerij de Cam

Geuzestekerij de Cam is opgericht in juni 1997 en was op dat moment de eerste nieuwe traditionele lambiekblender die in bijna veertig jaar in België werd geopend. Een Geuzesteker is een bedrijf dat niet zelf wort/bier maakt, maar dat aankoopt bij andere brouwerijen en dat dan zelf opvoed. Karel haalt zijn wort onder andere bij lambiekbrouwerijen Boon, Girardin en Lindemans. De verkregen wort rijpt dan in de stekerij in Gooik verder in verbouwde vaten van het Tsjechische brouwerij Pilsner Urquell. Gemiddeld wordt er jaarlijks zo’n 250 hectoliter geuze verkocht, waardoor Geuzestekerij de Cam de kleinste geuzestekerij in het Pajottenland is.

Geuzestekerij de Cam - PajottenlandGeuzestekerij de Cam - Pajottenland Geuzestekerij de Cam - Pajottenland Geuzestekerij de Cam - Pajottenland Geuzestekerij de Cam - Pajottenland

Geuzesteker Karel Goddeau schenkt een troebel glas lambiekbier voor ons in. ‘Wij maken bier voor voor de mensen onder de kerktoren’, verteld hij. ‘Bier was nooit voor de elite; kijk maar naar de schilderijen van bijvoorbeeld Pieter Bruegel, daar zijn de gewone mensen en boeren aan het genieten van een kruik geuze’.

Geuzestekerij de Cam - Pajottenland Geuzestekerij de Cam - Pajottenland

Naast Geuzestekerij de Cam ligt het lokale ontmoetingscentrum, politiebureau, een volkscafé (probeer ook eens hun eigen witlofbier!) en het Volksinstrumentenmuseum.

Volkscafé de Cam
Volkscafé de Cam

Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


OOK LEUK OM TE BEZOEKEN ↓

Voor dit artikel ben ik door VisitVlaanderen en Toerisme Vlaams-Brabant uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.