Genepy likeur & Tevin’s Gin van Liquorificio Alta Valle Camonica

Toen ik voor het eerst een flesje genepy likeur in de winkel zag staan, dacht ik eerst dat het iets met jeneverbessen was. Genepy – genever.. Niet zo’n gek idee toch? Maar dankzij mijn bezoek aan Liquorificio Alta Valle Camonica weet ik nu dat het gemaakt wordt van een kruid dat in de Alpen groeit.

Genepy - Liquorificio Alta Valle Camonica

De genepy (of génépi) is een plantje uit de familie Artemisia; alsem in het Nederlands. Aan de knoppen van deze plant wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven. Het bittere aftreksel van deze knoppen vormt een belangrijk bestanddeel van de dranken vermout en absint. Genepy groeit vooral in de Alpen, op een hoogte van minimaal 2500 boven de zeespiegel. Alle landen die aan de Alpen liggen maken een eigen vorm van genepy.

Bij Liquorificio Alta Valle Camonica in de Italiaanse regio Brescia worden de takken met bloemetjes 15 dagen geinfuseerd in de alcohol waarna er een suikeroplossing wordt toegevoegd om het alcoholgehalte terug te brengen naar 30%. De smaak doet me iets denken aan Suze; waar het hoofdbestanddeel gentiaanwortel is, wat een florale bitterheid geeft. En omdat het me aan Suze deed denken heb ik het eens gemixt met tonic. Superlekker! Net dat bitter/kruidige als met Suze.

Tevin’s Gin

Dezelfde Liquorificio Alta Valle Camonica produceert sinds kort ook Tevin’s Gin. Een gin gemaakt met jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel en geheime bergkruiden en specerijen. Iets in mij zegt, dat hier misschien ook wel genepy in zit.. 😉

Tevin's Gin Tevin's Gin

In de smaak is hij best wel scherp bitter, maar met een mooie neutrale tonic zoals Fever Tree of Thomas Henry komen die florale en kruidige tonen mooier naar boven. Een heel prettige gin om te drinken in een Gin & Tonic, ik ga er de komende tijd nog iets meer mee experimenteren. Mochten daar nog toffe ideeën uit komen, zal ik die hier natuurlijk nog vermelden! 😉

Tevin's Gin Tevin's Gin


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER ITALIË:

Voor dit artikel ben ik door Visit Brescia uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.