De Kerstmarkten in Keulen bezoeken

Wij zijn nuchtere Hollanders, maar wij zijn ook dol op een lekkere kerstmarkt! Na Wenen, Zagreb en Boedapest was het nu de beurt om de Kerstmarkten van Keulen onveilig te maken. Kerstmarkten (meervoud) inderdaad, want er staan verspreid door de stad maar liefst 7 heel verschillende kerstmarkten. Wij nemen je mee langs de verschillende kerstmarkten in Keulen om de verschillen en overeenkomsten te laten zien. Tip: check ook gelijk mijn artikel over kölsch drinken in Keulen. 

Een handig kaartje ↓

Gratis tips: 

  1. Neem voldoende cash geld mee, je kunt niet overal pinnen
  2. Check de openingstijden van de kerstmarkt online; niet elke kerstmarkt is overdag al geopend
Kölner Dom

Vanuit het centraal station van Keulen wandel je eigenlijk meteen tegen de iconische Dom van Keulen aan. Rondom de Dom is een grote kerstmarkt met een 25 meter hoge kerstboom met duizenden lichtjes. Een prachtig gezicht, maar deze kerstmarkt was voor ons iets te toeristisch en te druk. Niet heel bijzonder qua aanbod winkeltjes.

Kerstmarkt Keulen - DOM

Alter Markt / Heumarkt

De Kerstmarkt op de Alter Markt en de Heumarkt (dit is één grote kerstmarkt, echt huge) was voor ons de mooist aangeklede kerstmarkt van Keulen. Het thema hier was sprookjesachtig meets David de Kabouter; heel cute. Boven de kerstmarkt draaien poppetjes in een skilift rondjes en klinkt er gezellige sprookjesmuziek uit de luidsprekers. Het thema van de stalletjes is ook wat meer ambachtelijk met zelfgemaakte zeepjes, kerstkransen, houten speelgoed en likeurtjes. Er is een schaatsbaan en een speciale ijsbaan om op te curlen met houten dingen. En een ijsbeer met een blad kölsch; want.. waarom niet! 😀

Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt

Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt  Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt Kerstmarkten in Keulen - Alter Markt

Neumarkt

De Kerstmarkt op de Neumarkt is niet heel groot, maar wel heel sfeervol dankzij de duizenden sterrenlampjes in de bomen. Vooral dus een aanrader als het een beetje donker begint te worden.

Kerstmarkten Keulen - Neumarkt Kerstmarkten Keulen - Neumarkt Kerstmarkten Keulen - Neumarkt Kerstmarkten Keulen - Neumarkt Kerstmarkten Keulen - Neumarkt Kerstmarkten Keulen - Neumarkt

Rudolfplatz

De kerstmarkt op het Rudolfplatz is ook niet heel groot en wat meer gericht op kinderen. Zo is er het huisje van de kerstman waar je op bepaalde tijden met hem op de foto kan.

Kerstmarkt Keulen - Rudolfplatz

Kerstmarkt Keulen - Rudolfplatz Kerstmarkt Keulen - Rudolfplatz Kerstmarkt Keulen - Rudolfplatz

Schaafenstraße

De kerstmarkt Heavenue in de Schaafenstrasse vonden wij overdag niet zo bijzonder; maar wel hysterisch door alle felle kleurtjes. ’s Avonds is dit dé LGBT-uitgaansplek van de stad. Er stond ook een groot podium, dus als de avond valt zal het hier vast een dolle boel worden. Maar daar kan ik geen uitspraken over doen.. 😉

Kerstmarkt Keulen - Schaafenstrasse

Schokoladenmuseum

Ik dacht zelf dat het thema van de kerstmarkt bij het Schokoladenmuseum iets met chocolade zou zijn, maar niets is minder waar. Hier doen de piraten en dekschrobbers hun kerstinkopen. Zelfs de bar is een enorm houten schip en de kerstmarkt is versierd met enorme poppen en beelden. Het uitzicht over de Rijn en Keulen is vanaf hier ook fantastisch. Vergeet niet een glaasje feuerzangenbowle of glühbier te drinken hier, aanrader!

Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen Schokoladenmuseum Keulen

Stadtgarten

Herinner je je tip 2 van het begin van het artikel nog? Dat hadden wij namelijk niet gedaan.. Want alle kerstmarkten in Keulen zijn toch vanaf 12:00 open? Die in Stadtgarten dus doordeweeks niet. :S Waardoor wij weer rechtsomkeert konden. Als revanche wilde we op zaterdagavond hier een rondje lopen, maar dat kan ik je echt afraden. Het was nog drukker dan bij de uitverkoop van de V&D; je kon niet bewegen en we hebben amper een stalletje gezien. Ga dus overdag (wanneer het open is) want de locatie is wel echt prachtig zo tussen de bomen in het park.

De Kerstmarkten in Keulen bezoeken - Stadtgarten

De Kerstmarkten in Keulen bezoeken - Stadtgarten

Slapen in Keulen

Zoek je nog een slaapplek? Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere overnachting in een watertoren midden in de stad, het 25Hours Hotel of het art’otel met uitzicht op de Rijn en het schokoladenmuseum.

25hours Hotel Koeln The Circle


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER TIPS VOOR DUITSLAND ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.