Tip: de Kerstmarkten in Boedapest

Inderdaad; zoals je in de titel kan zien heb ik het over Kerstmarkten in Boedapest: meervoud! Er zijn namelijk heel veel verschillende plekjes in de stad waar kraampjes staan. Dus perfect om lekker door de stad te dwalen en overal even een hapje en een drankje te doen. En het grote voordeel? De Kerstmarkten in Boedapest zijn al vanaf half november open!

Handig kaartje ↓

Vörösmarty square

Dit is de meest populaire kerstmarkt in Boedapest met een centrale locatie op een plein tegenover het Gerbeaud Coffee House. Er zijn ongeveer 100 kramen opgesteld rond de kerstboom die elk jaar is versierd met verschillende kleuren ornamenten.

A post shared by Mila (@kostina.mila) on

Deák Ferenc street

Tip: de Kerstmarkten in Boedapest

Deze straat is de Fashion straat van Boedapest, dus dat klinkt niet heel erg kerstig toch? Fout! 😉 De winkels en hotels in deze straat (Lacoste, The Ritz-Carlton om er maar een paar te noemen) besteden heel veel aandacht aan vooral de kerstdecoratie in deze straat. De verlichting is in fashion-thema met enorme verlichte schoenen, brillen, kadootjes, pakjes etc etc. Heel sfeervol om doorheen te lopen en de etalages te bekijken van winkels waar je toch nooit iets gaat kopen.. 😉

Szent István Bazilika

Tip: de Kerstmarkten in Boedapest Tip: de Kerstmarkten in Boedapest Tip: de Kerstmarkten in Boedapest

Misschien wel de mooiste kerstmarkt van Boedapest. Met op de achtergrond de Basilica waar lichtshows op gegeven worden; soms zelfs in 3D! De kleine ijsbaan in het midden van de kerstmarkt geeft ook een hoop sfeer en rumoer. Hier aten we heerlijke eendenpoot, dronken we shotjes Unicum en namen we als toetje een kürtőskalács. Een soort tunnel van deeg, geroosterd boven een open kolenvuur (als je de authentieke hebt, we zagen ook stalletjes ze in een oven maken) en gerold door kaneelsuiker. Goddelijk!

Erzsébet Square

Dit centrale plein was nogal in verbouwing toen wij er waren, dus de stalletjes waren een beetje verspreid over het hele park. Ik kan me voorstellen dat als straks het park helemaal af is, het supermooi is met alle verlichting en paadjes. Nu (november 2018) was het een beetje rommelig. Maar je kunt niet om dit plein heen in de wintermaanden; een groot verlicht reuzenrad is een gemakkelijk ijkpunt om het centrum van de stad terug te vinden.

Városháza Park

Dit is een klein kerstmarktje langs de grote centrale weg Károly krt. Het thema voor deze kerstmarkt is vooral voor kinderen; de markt is aangekleed met allerlei geknutselde kerstboompjes, papieren slingers en andere knutseldingen. Er was ook een soort grote container waar je naar live muziek kon luisteren.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


ZIN IN NOG MEER reisTIPS? ↓

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Toerisme Budapest

Disclaimer. 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.