Op bezoek bij: Britse wijngaard Brickhouse Vineyard

Is Britse wijngaard Brickhouse vineyard nu een wijngaard waar je ook kunt trouwen? Of toch een trouwlocatie waar ze ook wijn verbouwen? Het antwoord blijft in het midden.

Culinair genieten aan de Engelse Rivièra - Brickhouse vineyard

Eigenaars Joanna en Matt leiden ons rond door de 3 hectare (nu nog) kale wijnstokken waar later in het jaar de sauvignon blanc, pinot noir en regent druifjes komen te hangen. Ongeveer 1000 flessen per jaar worden er of-site geproduceerd. De locatie is in trek voor trouwerijen en events waar het meeste van de wijn wordt opgeschonken.

Wijnproductie

De belangrijkste druivenrassen op Brickhouse Vineyard zijn Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Regentes. Pinot Noir wordt steeds belangrijker voor Engelse mousserende en rosé wijnen. De variëteit gedijt goed in koele klimaten en produceert delicate druiven met een dunne schil met weinig tannines en een overvloed aan smaken en aroma’s van rood fruit. Sauvignon Blanc gedijt goed in koele wijnbouwgebieden of warmere streken met een verkoelende invloed. Het maakt heerlijke droge witte wijnen gekenmerkt door een puur pittig karakter met aroma’s van kruisbessen en verfrissende zuurgraad. Regentes is een hybride druivensoort die in 1990 door professor Gerhardt Alleweldt in Duitsland is gemaakt. Het groeit met succes in Groot-Brittannië vanwege het koele klimaat en een lang groeiseizoen. Het produceert rode en rosé wijnen met aroma’s van kersen, zwarte bessen en een matige zuurgraad.

Culinair genieten aan de Engelse Rivièra - Brickhouse vineyard

Je kon wel proeven dat de wijn nog erg jong is en het bedrijf nog niet zo lang bestaat. Er moet nog een beetje body in komen. We proefden ook een sparkling en rode wijn van de Britse collega-wijnmakers van Sharpham; die zijn al 37 jaar bezig met wijnbouw en dat proef je terug. Ik ben benieuwd hoe de wijnen van Brickhouse Vineyard zich zullen evolueren in de toekomst.

Britse wijngaard - Brickhouse vineyard


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER wijn: ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.