Review: Modern vegetarisch – Anna Jones

Misschien eet je al elke dag vegetarisch, of wil je als vleeseter toch een extra dagje in de week minder vlees eten. Maar ontbreekt het je aan inspiratie? Anna Jones geeft in Modern Vegetarisch een heleboel tips en trucs hoe je minder vlees kunt eten. Let wel: Modern Vegetarisch is een nieuwe uitgave van Anna’s boek uit 2016: Een nieuwe kijk op eten. Dus mocht je dat boek al in de kast hebben staan, dan hoef je deze versie niet opnieuw te kopen.

Review: Modern vegetarisch - Anna Jones

Anna Jones is een chef, foodwriter en styliste. Op een grijze dag besloot ze haar baan op te zeggen nadat ze een artikel had gelezen over het volgen van je passie. Binnen enkele weken werd ze aangemeld bij Jamie Oliver’s Fifteen Apprentice Program. Ze maakte deel uit van het voedselteam van Jamie – styling, schrijven en werken achter de schermen van boeken, tv-shows en voedselcampagnes. Daarnaast werkte ze met andere bekende chef-koks, zoals Henry en Tom Herbert (The Fabulous Baker Brothers), Stevie Parle en Antonio Carluccio en kookte voor royalty’s, politici en LA-schoolkinderen. Ze woont, schrijft (oa als columnist bij The Guardian) en kookt in Hackney, Oost-Londen.

Het boek bestaat uit elf hoofdstukken met recepten. Er is een hoofdstuk voor ontbijt, lunch, salades, bijgerechten, brood of desserts. Aan het eind van het boek staat een lijst met recepten die ofwel volledig glutenvrij en veganistisch zijn, of heel eenvoudig aangepast kunnen worden.

Review: Modern vegetarisch - Anna Jones

Anna: “Als ik mijn kijk op eten zou moeten samenvatten, grijp ik automatisch terug op de gesimplificeerde stelling van Michael Pollan: Eet voedsel, niet te veel en liefst plantaardig.”

Voorbeelden van recepten die voorbij komen zijn een kikkererwtenstoof met ingemaakte citroen, farro met geroosterde prei, zoete aardappeltortilla met amandelsalsa en appel-melassecake met honingglazuur. De recepten variëren van gemakkelijk tot moeilijk. De ingrediënten die gebruikt worden zijn 90% verkrijgbaar in de gewone supermarkt; voor bijzondere soorten meel/bloem en tofu zul je een tripje moeten maken naar de biologische supermarkt.

Review: Modern vegetarisch - Anna Jones

Er staan maar liefst 200 recepten in dit grote boek, maar omdat het een zachte kaft is en redelijk strak geplakt, blijven de pagina’s bijna niet openstaan als je een recept wilt koken. Je hebt echt een grote standaard nodig om dit boek in bedwang te houden.

Review: Modern vegetarisch - Anna Jones

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Veel verschillende soorten recepten en niveau’s, van simpel tot ingewikkeld
  • De recepten zijn al geheel plantaardig, of gemakkelijk aan te passen
  • Veel recepten – maar liefst 200
  • Informatie over seizoensgroenten
  • Genoeg variatie voor de vleeseter om eens het vlees te laten staan

Minpunten: 

  • De cover vind ik echt heel lelijk
  • Doordat het een vrij dikke paperback is, blijven de pagina’s niet uit zichzelf openstaan
  • Een hernieuwde uitgave van een al bestaand boek

Misschien eet je al elke dag vegetarisch, of wil je als vleeseter toch een extra dagje in de week minder vlees eten. Maar ontbreekt het je aan inspiratie? Anna Jones geeft in Modern Vegetarisch een heleboel tips en trucs hoe je minder vlees kunt eten.

Nederlands | Paperback | 9789059563537 | Druk: 1 | juni 2020 | 352 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.