Toerist in eigen land: Den Haag

Na mijn avonturen in onze hoofdstad Amsterdam en het Zeeuwse Middelburg is het tijd om de Hofstad Den Haag uit te lichten! Wij wonen hier redelijk dichtbij, dus genoeg om over te vertellen!

Handig kaartje ↓

1. Happy Tosti
Korte Poten 5, 2511 EB Den Haag
happytosti.nl

Er zijn in totaal nu 3 zaken in Nederland en ze helpen mensen met een arbeidsbeperking aan een baan in één van hun vestigingen. Leuk om te vermelden is dat het brood speciaal voor ze gebakken wordt en dat er schommels in de zaak hangen! Naast allemaal lekkere tosti’s kan je er ook panini’s, een dagsoep, salades en allerlei zoetigheden krijgen.

Toerist in eigen land: Den Haag - Happy Tosti

2. Delicious Sweetness
Denneweg 136, 2514 CL Den Haag
delicious-sweetness.nl

Sinds april 2016 heeft Kelly Koopmans op de Dennenweg haar kleine zoete Franse patisserie winkeltje. De macarons, brownies, taartjes, eclairs en bruidstaarten zwaaien je al toe vanuit de glazen vitrines. Allemaal handgemaakt vanuit de open keuken! Standaard hebben ze 8 smaken macarons waarvan er 1 smaak maandelijks wisselt. Ze maakt zelf tarte au citron, eclairs, tarte au chocolat en nog veel meer Franse klassiekers (waaronder ook caramel au beurre salé, confiture en diverse soorten meringue). En ik kan zelf zeggen dat alles echt heerlijk smaakt! 😀

Toerist in eigen land: Den Haag - Delicious Sweetness

3. Instock
Buitenhof 36, 2513 AH Den Haag
instock.nl

Instock is een restaurantconcept met al 3 vestigingen in Nederland (Utrecht, Amsterdam & Den Haag). De twee eigenaren zagen als oud-filiaalmanagers bij de Albert Heijn met eigen ogen hoeveel eten er elke dag weggegooid moet worden omdat het niet meer voldoet aan de eisen van de consument, terwijl het nog prima eetbaar is! Bij Instock koken ze dagelijks lunch en diner van deze afgedankte groenten, fruit, vlees en vis. Of ze maken er bier van! Vorig jaar hebben ze pieperbier op de markt gebracht; bier gemaakt van afgedankte aardappelen en dit jaar komen ze met een bammetjesbier; bier gemaakt van… je raad het al… brood!

Toerist in eigen land: Den Haag - Instock

4. Hop & Stork
Passage, 82, 2511 AE Den Haag
hopenstork.com

Bij Hop & Stork draait alles om chocolade, koffie, patisserie en thee, maar bijvoorbeeld ook nougat of een gekke combi van oude kaas met een chocolade-balsamico. De pralines en chocolaatjes worden allemaal vanuit een open atelier gemaakt, dus je kan de patissier lekker op z’n vingers kijken terwijl hij de mooiste bonbonnetjes maakt. En er zijn genoeg tafeltjes en stoeltjes om daarna met een goede kop koffie al die lekkerheden op te eten!

Een foodietour door Den Haag - Hop & Stork

5. Amazing Oriental
Grote Marktstraat 113, 2511 BJ Den Haag
amazingoriental.com

Met 20 vestigingen is Amazing Oriental de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland, in Den Haag zitten er maar liefst drie! Of je nu op zoek bent naar 200 verschillende soorten noedels, verse Aziatische groenten of fruit, dim sum hapjes of 30 soorten rijst… Grote kans dat je het in deze enorme winkel kan vinden! En mocht deze winkel je niet groot genoeg zijn? Ze hebben net een nieuwe enorme vestiging geopend in Ypenburg waar er zelfs een heel restaurant bij zit!

Toerist in eigen land: Den Haag - Amazing Oriental

6. Slijterij/distilleerderij Museum van Kleef
Lange Beestenmarkt 109, 2512 ED Den Haag
vankleef.eu

Distilleerderij van Kleef is door Lamberthus Theodorus Van Kleef in 1842 als stoomdistilleerderij opgericht in het centrum van Den Haag. Helaas sloten in 1986 (als laatste Haagse distilleerderij) de deuren. Tot de Haagse ondernemer Louis Centazzo in 2000 het geheel verbouwde en gerenoveerde winkelpand nieuw leven inblies en met de oude recepten opnieuw van Kleef jenevers en likeuren ging maken. Er wordt op de locatie niet zelf jenever gestookt (iets met voorschriften van de gemeente) maar de winkel aan de Lange Beestenmarkt doet dienst als slijterij, museum en proeflokaal. Zeker de moeite waard om langs te gaan en wat van hun assortiment te proeven! Ik kan zelf de moutwijnlikeur aanraden.

Toerist in eigen land: Den Haag - Distilleerderij van Kleef

7. Millers & Millers Cocktail Kitchen
Plein 10A, 2511 CR Den Haag
WWW.MILLERSDENHAAG.NL

Eigenlijk waren mijn verwachtingen niet zo hoog, maar dat ligt meer aan eerdere ervaringen bij andere restaurants op het Plein. Het was toch altijd wel ‘snel-snel’, even lunchen tussen het shoppen door, even borrelen en dan ergens anders eten. Maar van dat vooroordeel ben ik nu af! Bij Millers Den Haag kun je heerlijk dineren voor een schappelijke prijs, een strak en modern interieur (als er buiten geen plaats is) en vooral gewoon heel goed eten en drinken.

Toerist in eigen land: Den Haag - Millers

8. Hofhouse
Rijnstraat 10, 2515 XP Den Haag
http://www.hofhouse.nl/

Maar liefst zes vaste horecaconcepten: horecaformule SLA, foodconcept Burgerz, Italiaan Da Portare VIA, Mexicaan MadMex, de Aziatische keuken van Noomi en Toastable hebben een plekje veroverd in Hofhouse. Daarnaast is er ook ruimte voor 2 pop-up plekken waar verschillende ondernemers 3 maanden zijn of haar bedrijf mogen “stallen”. Voor deze zomer zijn dat Zilt & Zalig en Lekkernijs.

Toerist in eigen land: Den Haag - Hofhouse

9. Babylon Hotel Den Haag
Bezuidenhoutseweg 53, 2594 AC Den Haag
www.babylonhoteldenhaag.com

Als je een nachtje wilt blijven slapen in deze prachtige Hofstad, kies dan voor het Babylon Hotel Den Haag. Dit 4-sterrenhotel heeft heerlijke kamers (zelf getest), direct naast het Centraal Station. Het leuke is dat bij het ontbijt allerlei Haagse producten centraal staan in een eigen kraampje. Lekkere kaas, sapjes, groen/gele hagelslag en natuurlijk de Haagse poffert!

Toerist in eigen land: Den Haag - Babylon Hotel

10. Restaurant Pearl
Zeestraat 35, 2518 AA Den Haag
restaurantpearl.com

Aan de rand van Den Haag centrum, op een steenworp afstand van het Panorama Mesdag en het Vredespaleis vind je het Hilton The Hague. Met daarin Restaurant Pearl! De keuken is Frans georiënteerd en er worden zoveel mogelijk regionale producten gebruikt. Het nieuwe interieur van Pearl is geïnspireerd op ‘Het meisje met de parel’ van Vermeer. Het meisje komt ook veelvuldig terug in de aankleding van de zaal en zelfs de kleuren van de stoelen passen bij de kleuren uit het schilderij.

Toerist in eigen land: Den Haag - Restaurant Pearl

In het Meat & Discover-concept staat vlees centraal. De vleesproducten zijn onder andere afkomstig uit het Westland en zijn samengesteld in samenwerking met slager Piet van den Berg van Nice to Meat. Zowel burgers, vergeten delen (zoals bavette en short-ribs), de premium cuts als Tomahawk van Hollands Weiderund en dry-aged entrecôte mogen natuurlijk niet ontbreken. De dry-aged entrecôte hangt te shinen in de droogkast in het midden van het restaurant. Geen zin in rundvlees? Op de kaart staan ook ook maiskip, varkensrack van de Big Green Egg en vis- en vegetarische gerechten.

Toerist in eigen land: Den Haag - Restaurant Pearl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.