De tofste cocktailbars in Den Haag!

Geen zin in een glaasje wijn of bier? Dan zijn cocktails een goed alternatief! Er is een duidelijke trend zichtbaar dat cocktails niet meer iets zijn voor mensen met een grote portemonnee; cocktails zijn toegankelijk voor iedereen! Samen met Henriëtte van travelaroundwithme.com heb ik toffe cocktailbars in Den Haag op een rijtje waar wij graag een drankje doen! 😀


Bricks Hooch & brew

De cocktailbar Bricks Hooch & Brew is het kindje van bartender Eddy; hiervoor werkzaam bij oa Stirr in Rotterdam en de Callisto Lounge in Den Haag. Bricks is onderdeel van het restaurant de Meatcave. Sinds de opening in maart hebben ze maar liefst 76 5-sterren reviews gekregen! En ook ik vind het een hele bijzondere zaak. Er is geen menu; je verteld gewoon wat je lekker vindt, of waar je zin in hebt, en dan maken Eddy, Caco Mosan of Alice een heerlijke cocktail voor je.


Ook leuk (en lekker) in Den Haag:

>> Tips in eigen land: Den Haag & Scheveningen
>> Wandelen in en rondom Den Haag (max 8km)
>> 5x High Wine in Den Haag


Five Points Bar & Drink Society

Five Points Bar opende begin 2018 haar deuren aan de Korte Houtstraat, net om de hoek van het Plein. Geïnspireerd op de New Yorkse wijk Five Points rond 1800. Veel donker hout, lederen stoelen en een oud plattegrond van New York aan de muur.

De Rotterdamse eigenaar Michael Ziengs: “In Den Haag verdienen jullie ook een goede cocktail!” En daar slaat hij de spijker op zijn kop! De klassiekers zoals een Old Fashioned, Martinez en een Manhattan mogen natuurlijk niet ontbreken in een New York-style bar. Maar ook de Scofflaw (met Laird’s Applejack) en de Original Gangster (met Bulleit Bourbon) smaken ons heerlijk! Ook hier is de garnering on point; niet te veel, maar wel goede garnering die ook echt iets toevoegt aan de cocktail zelf.

Een speakeasy kan ik het niet noemen, maar Five Points zit net even buiten de loop van het centrum en is een welkome aanvulling op de al bestaande cocktailbars.

http://www.thefivepoints.nl/

Mijn top 6 cocktailbars in Den Haag! - Five Points Bar

The Penthouse

De bijzonderste bar, of in ieder geval de locatie met het mooiste uitzicht, is The Penthouse. Op een hoogte van 135 meter bovenin de Haagse Toren (naast station Den Haag Holland Spoor) vind je deze cocktailbar.

Met goed weer schijn je wel tot 45 km ver te kunnen kijken! Je moet wel beneden bij de kassa van het gebouw een entreekaartje kopen (€9) maar dan krijg je in de bar wel een cocktail naar keuze. De losse prijs van een cocktail ligt rond de €12; dus de entreeprijs heb je er zo uit.. 😉 De verdieping boven de bar is voor het restaurant, met een restaurantreservering mag je ook gratis naar de bar. Dus perfect om even een aperitief te nemen voor het diner.

https://www.thepenthouse.nl/nl/


Millers Cocktail Kitchen

Millers Cocktail Kitchen is al 2 jaar een populaire spot voor cocktails drinken aan het altijd gezellige Plein. Bestel één (of twee) van de  60 verschillende cocktails. Een aantal van deze cocktails zijn afgestemd op de verschillende Aziatische gerechten die je kunt bestellen van het naastgelegen Restaurant Millers. Aziatisch geinspireerde cocktails met verse lychee, sake of Nikka whisky staan allemaal op de kaart. Maar ook de klassiekers zoals een Negroni, Amaretto Sour of een Zombie staan erbij. Maar mocht je zin hebben om verrast te worden, dan kan dat natuurlijk ook!

Bij onze heerlijke cocktails kregen we een proeverij van de Restaurant Millers kaart met heerlijke tuna nigiri, pad thai, krokante zeebaars met yuzu dressing, szechuan beef reepjes en tempura van shiitake. Man man man.. Rollend gingen we naar huis! En ook fijn; toen wij er waren kwam de regen met bakken uit de hemel, maar de overkapping van Millers Cocktail Kitchen was helemaal tiptop in orde, dus we konden lekker buiten blijven zitten! 🙂

http://www.millersdenhaag.nl/nl/cocktail-kitchen/

Mijn top 6 cocktailbars in Den Haag! - Millers Cocktail Kitchen

Speakeasy The Hague

Bij nieuwe speakeasy cocktailbar Speakeasy The Hague staat Soenarmin Sasoe Bosari (bekend van oa The Syndicaat) aan het roer. Ik kan je helaas niet vertellen waar de bar is, dat is natuurlijk de hele lol van een speakeasy! Reserveer online een plekje en je krijgt vanzelf de routebeschrijving. Voor nu is de bar alleen geopend op vrijdag- en zaterdagavond en je moet bij het reserveren al rekening houden met een €30 credit per persoon ‘bride for the doormen’ dat je minimaal moet besteden.

>  https://www.speakeasythehague.com/

Speakeasy The Hague

Vavoom Tikiroom

Leun achterover met een cocktail in de hand en geniet van de fijne atmosfeer bij Vavoom Tiki Room. Wanneer je de bar binnenstapt waan je je gelijk in de tikistijl door de ronde bamboebar, de knusse hoekjes met panterprintbeklede meubels en door de bloemetjes, totempaal en vrolijke surfgadgets. Er zijn heel veel lekkere cocktails waardoor het kiezen nog moeilijk wordt. Neem bijvoorbeeld de Bahama Mama, Honolulu Juicer of Jungle Jetsetter. Stuk voor stuk overheerlijk! In het weekend gaan de voetjes van de vloer en draait de DJ leuke plaatjes.

https://vavoomtikiroom.nl/

vavoom tiki room den haag
bron: https://www.facebook.com/vavoom.tikiroom

Ultramarijn Bar

Vanuit het nieuwe hotel VOCO rol je zo door naar de teampunk cocktailbar Ultramarijn waar mixologist Jono en bar manager Nick de prachtigste cocktails voor je maken. Er is een uitgebreid menu met cocktails, maar de mannen maken met liefde ook een gepersonaliseerde cocktail voor je. Er is in het hele hotel, restaurant of cocktailbar bijna niets meer wat herinnert aan de vorige eigenaar van het pand (de ABN-AMRO) op één ding na: de kluis! Onder de cocktailbar zit nog een grote ruimte waar de enorme kluisdeur toegang geeft tot een klein knus cocktailhok. Echt een toffe plek om een drankje te doen, dus vraag zeker even of je beneden mag kijken als je bij Ultramarijn langs gaat.

>> https://ultramarijnbar.nl/


Voor dit artikel zijn we door verschillende locaties in Den Haag uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.