Mijn tips voor een weekendje Zeeland (Zuid-Beveland en Walcheren)

Met de chaos op Schiphol deze zomer denk ik dat veel mensen nog wel even twee keer nadenken over een vliegvakantie. Maar wist je dat Nederland ook gewoon heel leuk is? Wij zijn vorig jaar een lang weekend naar Zeeland geweest en hebben Zuid-Beveland en Walcheren doorgecrossed!

Mijn tips voor een weekendje Zeeland (Zuid-Beveland en Walcheren)

Een handig kaartje ↓

Goes

Lekker wandelen door een prachtig en beschermd stadscentrum, oude huizen en gezellige terrasjes? Dan moet je naar Goes! Deze 3de grootste stad van Zuid-Beveland (na Middelburg en Vlissingen) is perfect om even lekker te wandelen, shoppen, te eten en te drinken.

Eten & Drinken

Ga bijvoorbeeld even lunchen of borrelen bij De Brass, een prachtig ingericht restaurant met een klein terrasje en een heerlijke kaart. En als je dan toch daar bent, ga dan even bij de buren van Brouwerij Het Gansje langs; het proeflokaal is open op woensdagmiddag, vrijdagmiddag/avond en zaterdagmiddag.

Vergeet ook niet een biertje te drinken bij Slot Oostende, hier wordt het beroemde Emelisse bier gebrouwen boven je hoofd. Ook hebben ze een eigen bierlijn genaamd Slot Oostende. Elke zaterdag zijn er twee rondleidingen (14.00 en 15.30 uur) en met na afloop natuurlijk een proeverij met vier verschillende biertjes. Lees mijn uitgebreide verhaal over het Emelisse bier en brouwer Jens. Nog even uitgebreid drankshoppen in Goes? Bij de Kijk op Drank winkel hebben ze een enorme hoeveelheid speciaalbieren, gedistilleerd en wijn. Ook Zeeuwse dranken zoals Zeeuwse Boluslikeur, Zeeuwse wijn van Wijnhoeve De Kleine Schorre en SchoDu gin van Schouwen-Duiveland.

Parkeren in Goes

Een tip als je met de auto naar Goes gaat; achter het station op de Parkeerplaats Stationpark heb je een enorme gratis parkeerplaats. Even onder het station door wandelen en je staat zo midden in Goes.

Slapen in Goes

Wil je ook ’s avonds genieten van een glaasje wijn of bier en geen zin meer om naar huis te rijden? Boek dan een overnachting! Wist je dat je ook kan slapen bij de brouwerij van Slot Oostende? Of boek een nachtje (of twee) in het knusse Hotel Katoen of het Boutique Hotel Jersey op de Grote Markt.

Booking.com

Vlissingen

Toffe musea, lekker eten en drinken én ook nog kilometers strand om over te struinen? Dan moet je naar Vlissingen!

Drankgigant Vlissingen
Eten & Drinken

Er is genoeg te kiezen als je ergens lekker wilt eten in Vlissingen op Walcheren. Ga bijvoorbeeld op het grote terras zitten van De Gevangentoren met uitzicht op zee, ga genoeglijk aan de haven zitten bij de Gecroonde Liefde, of geniet van garnalenkroketjes met uitzicht bij het Waterfront Restaurant. Dorst gekregen? Ga dan een lokaal gebrouwen Vlissings Biertje drinken in Café The Wicked of Brasserie BLVD. Sla ook zeker een bezoekje aan één van de grootste drankwinkels van Nederland niet over: de winkel van Drankgigant.nl.

Even uitgegeten en gedronken? Breng dan een bezoekje aan Reptielenzoo Iguana; een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen, of het Zeeuws maritiem muZEEum; tot de nok toe gevuld met stadshistorische voorwerpen en objecten uit de maritieme geschiedenis van Zeeland.

Parkeren in Vlissingen

In de gemeente Vlissingen is er een zomer- en winterperiode als het gaat om parkeren in de stad. In de winterperiode (1 november tot en met 31 maart) hoef je op zondag op straat niet te betalen, ook niet op koopzondagen. Op het Parkeerterrein Koningsweg aan de oostkant van het centrum is het de eerste 3 uur gratis parkeren, een dagkaart in de zomerperiode is €6, in de winterperiode €4. Valt reuze mee dus!

Slapen in Vlissingen

Je kan natuurlijk in een lekker appartementje met uitzicht op zee slapen in Vlissingen (zoals bij Studio Zeezicht). Maar in Vlissingen kun je ook voor een aantal bijzondere overnachtingen kiezen, zoals op het Zeilschip Lucia, of in de Gevangentoren Suite!

Booking.com

Andere leuke dorpjes

Je hebt eigenlijk wel een auto nodig als je Walcheren of Zuid-Beveland wilt ontdekken, want treinen rijden er niet. Of je moet lekker gaan fietsen natuurlijk! Rij eens naar Veere; dit historische stadje begon al in de 13e eeuw als havenplaats. Bijzonder is ook de Schotse geschiedenis van de kleine stad die je onder andere terug kan vinden in de Schotse Huizen aan de Kaai, in de 16e eeuw gebouwd door rijke Schotse kooplieden. Deze twee huizen met de namen, “Het Lammeken” en “In den Struys”, bieden sinds 1950 onderdak aan het Museum ‘De Schotse Huizen‘.

Dol op oesters of ander zeegespuis? Dan mag een bezoekje aan oester-hoofdstad van Zuid-Beveland Yerseke niet ontbreken. Vanaf ongeveer 1870 werd in Yerseke begonnen met het kweken van oesters. De teelt werd ingevoerd door enkele kapitaalkrachtige industriëlen. Voor dit doel werden oesterputten gebouwd, waar oesters door middel van de pannencultuur worden gekweekt. Hierdoor kreeg het dorp met een geweldige economische opbloei te maken en werd het wel het Zeeuwse Klondike genoemd, naar een Canadees gouddelversstadje. Er zijn nu verschillende restaurants die bovenop de oesterputten zijn gebouwd waardoor je tijdens een hapje en een drankje zo op de oesters kan gluren.

Yerseke - weekend Zeeland Zuid-Beveland en Walcheren

Seafarm Restaurant

Ok ok ok, technisch gezien ligt het Seafarm Restaurant niet op Walcheren of Zuid-Beveland, maar op Noord-Beveland. Maar de kans is wel heel groot dat je via de Oosterschelde Stormvloedkering richting Walcheren en/of Zuid-Beveland rijdt. En dan kan je net zo goed even stoppen bij Seafarm voor een lekker fruit de mer plateau!

B&B Even Buiten Wemeldinge

Als wij ergens een paar dagen heen gaan, vinden we het vaak wel fijn om een appartementje of een huisje te boeken. Dit omdat wij het stiekem ook heel lekker vinden om eigen gekochte lokale wijnen en/of bieren te nuttigen op een lekker balkon of tuintje. En dat kan vaak niet in een hotel. Ook vinden we het allebei heel irritant dat je in een hotel alleen op vaste tijden kan ontbijten; dan moet je toch opeens weer haasten terwijl je op vakantie bent!

De B&B Even Buiten Wemeldinge was een perfecte uitvalsbasis voor ons: een eigen keukentje, aparte slaapkamer (zo irritant als de keuken onderdeel is van de slaapkamer), zitkamer met tv én een heel ruim buitenterras/grasveld met loungestoelen. Toen wij buiten gingen borrelen waren ook de rondscharrelende kippen er als de kippen bij. Gezellig dat getok om je heen! En ook heel betaalbaar; voor een nacht betaal je €85 voor het appartement met 2 personen.


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Meer Nederland Tips

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.