Sprankelend Hageland: fiets of wandel van wijndomein naar wijndomein

Tussen 17 augustus en 8 september zetten vijftien wijndomeinen uit acht gemeenten en stadjes in het Hageland (Vlaams-Brabant) hun deuren open voor een Sprankelend Hageland. De streek rondom Leuven verandert in een heus wijnwalhalla waarbij wijnliefhebbers al fietsend of wandelend van wijndomein naar wijndomein gaan. Onderstaand een overzicht van wat er in het Hageland rond het thema wijn te beleven valt.

Sprankelend Hagelanden - Wijndomein Petrushoeve - Lander Loeckx
Wijndomein Petrushoeve – Lander Loeckx
Hagelandse wijnweekends

Tijdens vier weekends serveren diverse wijnbouwers uit het Hageland hun beste wijnen en kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen, de sfeer opsnuiven op één van de activiteiten op het domein of zich neervlijen op een wijnterras. Met de nieuw ontwikkelde aromakaart komt de deelnemer meer te weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen. Wie wil logeren tussen de wijndomeinen, krijgt bij een overnachting bij de deelnemende logies een fles streekbubbels ter waarde van 20 euro cadeau (promotiecode 365VLBR).

Sprankelend Hagelanden - Fietsen langs de wijngaarden - Lander Loeckx

Fietsen en/of wandelen

Er zijn vier fietsroutes en twee wandelingen. De fietsroutes variëren van 22 tot en met 31 km, de wandelroutes zijn 8,7 en 9,4 km lang. Via de website kun je gemakkelijk de routes downloaden en zelf gaan fietsen of wandelen. Helemaal gratis!

Sprankelend Hagelanden - Fietsen langs de wijngaarden - Lander Loeckx

Wijnterrassen

Geen betere plek om een fris Hagelands wijntje te proeven dan tussen de druivenranken met uitzicht over de wijngaard of de wijnvallei. Verschillende wijnbouwers richtten een wijnterras in op de mooiste plek van hun domein. De perfecte halte tijdens je fietstocht van het ene wijndomein naar het andere wijnkasteel. Of zoek zelf het mooiste panorama en spreid je picknickdeken uit tussen de druivelaars. Een unieke belevenis, alleen mogelijk tijdens Sprankelend Hageland.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


ZIN IN NOG MEER BELGIË? ↓

Dit artikel is geschreven nav het persbericht van Visit Vlaanderen.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.