Rum cocktail: Rum Old Fashioned

Hoor je bij de groep mensen die vindt dat je niet mag tweeken aan een klassieker? Scroll dan snel door. Maar als je ook openstaat voor twists op de klassiekers, luister dan naar mij: een Rum Old Fashioned is bijna (misschien nog wel lekkerderder) net zo lekker als de klassieke Old Fashioned.

Rum cocktail: Rum Old Fashioned

Traditioneel is een Old Fashioned met whisky, maar met rum is hij zeker net zo lekker. Zoals bij vele cocktailklassiekers het geval is, heeft ook de Old Fashioned een lange geschiedenis. Naar verluidt is de cocktail ergens aan het begin van de 19e eeuw voor het eerst gemaakt. In de beginjaren van de cocktail kende men deze simpelweg als ‘Whiskey Cocktail’. Hij werd gedronken zonder ijs en bijzonder genoeg vaak in de ochtend als shotje om de dag mee te beginnen!

Abuelo 12 Years Two Oaks is een bruine rum afkomstig uit Panama. Deze variant is double matured, het grootste gedeelte van de 12 jaar rijping heeft de rum doorgebracht op ex-bourbon vaten en daarna werd hij opgeslagen in sterk verkoolde vaten van nieuw Amerikaans eiken. Dit geeft fijne rokerige aroma’s van eikenhout, vanille, koffie en geroosterde amandelen, met tonen van zoete en rokerige kruiden en gebrande koffiebonen.

Benodigdheden

  • 60 ml rum
  • 10 ml suikersiroop
  • 3 dashes Angostura bitters
  • garnering: sinaasappelschil

Bereidingswijze

  1. Vul een tumbler glas met ijsblokjes
  2. Doe de suikersiroop en de Angostura in het glas, roer even los.
  3. Voeg dan het ijs en de rum toe en roer weer even door
  4. Haal het schilletje sinaasappel langs de rand van het glas (zo komen alle lekkere sinaasappel-oliën op je glas te zitten
  5. Laat het schilletje in je Rum Old Fashioned vallen.
  6. Cheers!

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.