Ierse Whiskey cocktail: de Limerick

Misschien heb je het gemist, maar op 3 maart is het International Irish Whiskey Day! En hoe vier je deze feestdag nu beter dan met een lekkere cocktail met Ierse whiskey: de Limerick.

Ierse Whiskey cocktail de Limerick

Irish Whiskey Day is gecreëerd door de internationale whisk(e)schrijver Stuart McNamara. Hoewel Stuart over whisk(e)y van over de hele wereld schrijft, zijn Ierse opvoeding zorgde ervoor dat hij altijd een speciaal plekje in zijn hart had voor Irish Whiskey. Dit leidde ertoe dat hij redacteur werd van IrishWhiskey.Com, de Irish Whiskey Trail en de Dublin Whiskey Trail. Stuart maakte zich zorgen over de manier waarop Ierse whiskey buiten Ierland op de markt werd gebracht. Dus creëerde Stuart deze speciale dag en de allereerste International Irish Whiskey Day werd meer dan tien jaar geleden gevierd.

Maar waarom 3 maart hoor ik je denken!?

Het cijfer 3 is in Ierland altijd een bijzonder getal geweest, om verschillende redenen. Het symbool van Ierland (de klaver) heeft drie bladeren. De Ierse vlag bevat drie kleuren (groen, wit en oranje). Ook wordt Ierse whiskey 3x gedistilleerd en moet de drank minimaal 3 jaar rijpen voor je het whiskey mag noemen. En de maand maart is ook de derde maand van het jaar. En niet geheel toevallig 2 weken voor de grootste feestdag van Ierland: St. Patricks Day.

Limerick cocktail benodigdheden

  • 60 ml Ierse whiskey (ik gebruikte McConnells)
  • 30 ml vers limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • sodawater
  • partje limoen

Bereidingswijze

  1. Shake de eerste 3 ingrediënten met ijs
  2. Zeef in een met vers ijs gevuld glas
  3. Top af met het sodawater
  4. Serveer met een partje limoen.

Recept via Diffordsguide.com.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.