The Bee’s Knees Gin Cocktail

When life gives you lemons… Maak er een cocktail van! The Bee’s Knees is een klassieke gin cocktail uit de Prohibition tijd, gemaakt met gin, vers citroensap en honingsiroop. De unieke naam is een uitdrukking uit die tijd: ‘That’s the Bee’s Knees’ was een populaire manier om iets uitstekend of buitengewoon te noemen.

The Bee's Knees Gin Cocktail - Henry's Gin

Toen ik online naar verschillende recepten ging kijken, viel het me op dat de cocktailbijbel Diffordsguide een scheutje sinaasappelsap in zijn Bee’s Knees doet. De toevoeging van het sinaasappelsap komt uit het boek van David Embury uit 1948 The Fine Art of Mixing Drinks. Nu had ik geen sinaasappelsap in huis, maar wel gin gemaakt met de schil van de Laraha Orange, een sinaasappel die alleen op het eiland Curaçao groeit: Henry’s Gin. Het eindresultaat? F*cking delicious! En als je al honingsiroop in de koelkast hebt staan, heb je deze cocktail letterlijk in 2 minuten in je glas zitten.

Henry’s Gin

Henry’s gin (bedacht door Henry van der Kwast) is de eerste dry gin gemaakt op het eiland Curaçao. Deze gin wordt sinds 2018 gedistilleerd in de originele 121 jaar oude distilleerderij van The Curacao Liqueur Distillery. Verschillende Curaçaose botanicals worden gebruikt in deze gin, waaronder dus de schil van de Laraha Orange, citroengras, wilde oregano en yerba buena (een soort munt). De kruiden van het eiland worden speciaal voor Henry’s Gin samengesteld door Dinah Veeres, beter bekend als “het kruidenvrouwtje” van Curaçao.

The Bee's Knees Gin Cocktail - Henry's Gin

Benodigdheden – voor 1 cocktail

  • 60 ml gin
  • 22,5 ml vers geperst citroensap
  • 15 ml honingsiroop*
  • Citroenschilletje voor garnering

*Honingsiroop maak je door 50 gram honing (ik gebruikte Melvita biologische bloemenhoning) met 50 gram water in een pannetje op te lossen. Laat afkoelen voor gebruik en bewaar twee tot drie weken in de koelkast.

Bereidingswijze

  1. Schil met een dunschiller een klein schilletje van de citroen
  2. Vul een cocktailshaker met ijs.
  3. Giet de honingsiroop, het citroensap en de gin erbij.
  4. Maak het deksel stevig vast en schud tot de shaker koud is, ongeveer 30 seconden.
  5. Zeef The Bee’s Knees in een coupe- of martiniglas.
  6. Twist de citroenschil over de cocktail om wat van de olie eruit te laten komen en laat hem dan in het glas vallen of leg op de rand.

Elke week de nieuwste cadeautips, recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER COCKTAILINSPIRATIE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.