Review: Wijn – Dennis van den Buijs

Het nieuwste boek ‘Wijn‘ van Dennis van den Buijs maakt gesprekken over wijn nóg leuker. Maar liefst 100 mousserende wijnverhalen die je wilt delen tijdens een dinertje met vrienden of familie. Dit boek zou op het wijnrek moeten staan ​​van iedereen die van een goed glas en een goed verhaal houdt.

Review Wijn - Dennis van den Buijs

Wist je dat bavianen dol zijn op Pinot Noir? De prachtige wijnkastelen van Bordeaux zouden niet bestaan ​​zonder de Nederlandse dijkbouwers. En Winston Churchill vernoemde zijn renpaard naar zijn favoriete champagne. ‘Wijn‘ heeft 100 verhalen over wijn en aanverwante zaken. Je kunt deze verhalen delen om gesprekken over wijn nog leuker te maken. Ook lekker: je hebt geen vaten huiveringwekkende wijnterminologie nodig.

Het ‘Wijn‘ boek van Dennis van den Buijs bestaat uit 8 hoofdstukken, elk met wijn gekoppeld aan een universele term zoals natuur, traditie, wereld en religie. Alle verhaaltjes zijn kort – max 2 pagina’s per verhaal – en lezen gemakkelijk weg. Het is jammer dat er helemaal geen afbeeldingen of foto’s in het boek staan. Zeker bij een verhaal dat Prins Charles in 2006 het wijnetiket mocht ontwerpen voor de luxueuze Grand Cru Mouton Rotschild uit Bordeaux. Dan zou ik ook wel graag dat etiket willen zien!

Conclusie

PLUSPUNTEN: 

  • Leuke wijnweetjes en verhalen
  • Niet te lange verhalen

MINPUNTEN: 

  • Jammer dat er helemaal geen afbeeldingen in staan

Nederlands | Paperback | 9789464369670 | november 2022 | 240 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld dooUitgeverij Ertsberg


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEUKE WIJNBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.