Ontdek de Gins van Wagging Finger

Wagging Finger is een Nederlandse gin stokerij uit Deventer die sinds 2015 is begonnen om hun eigen gin te maken. Ik moest wel even opzoeken wat Wagging Finger nu precies betekent, maar het is volgens de online Oxford Dictionaires: The action of reprimanding or warning someone: the government is unable to resist such finger-wagging. ‘This was a finger-wagging speech’ Dus. Wagging Finger wil hun spreekwoordelijke vinger opheffen tegen de grote drankfabrieken in binnen- en buitenland waarbij de liefde en het ambacht verloren is gegaan. Hear, hear! 😀

Wagging Finger Gin Exercise V1.0

Geschiedenis en Visie

Bij Wagging Finger Distillery draait alles om het vieren van traditie en het omarmen van vernieuwing. Sinds de oprichting in 2015, heeft deze distilleerderij een duidelijke visie om ambachtelijke gin van de hoogste kwaliteit te produceren. De oprichter, Erik Molenaar, heeft een passie voor het distilleren van spirits en heeft dit omgezet in een bloeiende onderneming die bekend staat om zijn innovatieve benadering en onberispelijke producten.

Ambachtelijke Productie

Bij Wagging Finger Distillery draait alles om ambachtelijke productie. Van het zorgvuldig selecteren van de beste botanicals tot het nauwgezet distilleren van elke batch, elk aspect van het productieproces wordt met de grootste zorg en toewijding behandeld. Het resultaat is een reeks gins die de zintuigen prikkelen en de smaakpapillen verwennen.

Ontdek de Gins van Wagging Finger

Rondleiding door de Distilleerderij

Een bezoek aan Wagging Finger Distillery is als het betreden van een wereld van geuren, smaken en vakmanschap. Tijdens een rondleiding door de distilleerderij krijgt u de kans om de ambachtslieden in actie te zien terwijl ze met passie en precisie werken. U kunt het distilleerproces van dichtbij bekijken en leren hoe de verschillende botanicals worden gedestilleerd om de unieke smaakprofielen van elke gin te creëren.

Proeverijervaring

Een hoogtepunt van uw bezoek aan Wagging Finger Distillery is de proeverijervaring. Laat uw zintuigen verkennen door een scala aan gins met verschillende smaaktonen en aroma’s. Van kruidige en bloemige noten tot citrusachtige en aardse tonen, elke gin vertelt zijn eigen verhaal. Deskundige gidsen zullen u begeleiden bij elke proeverij, u inzicht geven in de smaakprofielen en u helpen de nuances van elke gin te waarderen.

De gin wordt gestookt in Willemijn; een koperen ketel die vernoemd is naar de betovergrootmoeder van de makers en die ook prominent op de fles afgebeeld is. De gin is met 10 verschillende botanicals gemaakt, maar in de geur ruik je vooral jeneverbes en heel licht iets sinaasappeligs. Qua smaak is het ook vooral jeneverbes met korianderzaad, bloemen, citrus (citroen & sinaasappel) en kardemom. Superlekker!

Community en Evenementen

Wagging Finger Distillery is niet alleen een plek om gin te ontdekken, maar ook een gemeenschap die liefhebbers van spirits samenbrengt. De distilleerderij organiseert regelmatig evenementen, workshops en proeverijen, waar u de kans krijgt om meer te leren over gin, het productieproces en hoe u thuis van heerlijke cocktails kunt genieten.

Duurzaamheid en Toekomst

Naast het creëren van uitstekende gins, is Wagging Finger Distillery ook toegewijd aan duurzaamheid en milieubehoud. Ze streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. En werken aan innovatieve manieren om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen. Met een sterke visie op de toekomst blijft Wagging Finger Distillery streven naar excellentie in zowel ambachtelijke distillatie als duurzame praktijken.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER GIN:

Brievenbus brownies

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.