Review: Vegan Comfort – Milou van der Will

Dat vegan eten mainstream is geworden hoef ik je niet meer te vertellen. Na meerdere boekreviews over veganistisch eten is deze boodschap nogmaals preken overbodig. De boodschap is overgebracht, tijd dus om daarin te zoeken naar variatie! En laat daar dan net het nieuwe boek van Milou van de Will zijn: Vegan Comfort. Van voor tot achter gevuld met recepten voor vegan comfort food met oosterse smaken. Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de winter is in volle gang en dus is het tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een touch.

[Dit is een gastreview van Yvette Koedam]

Review Vegan Comfortfood – Milou van der Will

Na haar eerder gepubliceerde succesvolle titels Vegan East en Vegan Summer neemt Milou van der Will ons opnieuw mee naar haar keuken. De wintermaanden staan ook voor Milou gelijk aan heerlijke comfortfood en dus dook zij opnieuw in haar pen om een flinke lading vegan recepten te bedenken en te publiceren. Vegan Comfort bevat recepten die uitblinken vanwege hun originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, terriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Vegan eten saai? Zeker niet! Schuif die muffe vleesvervangers uit de supermarkt aan de kant en leer dankzij Milou hoe vegan eten ook lekker en gevarieerd kan.

Van misoboter tot snacks

Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot verfrissende drankjes als mangobier met gin. Met Vegan Comfort kun je voor elke gelegenheid wat lekkers op tafel zetten. Zin om helemaal uit te pakken? Maak zelf silken, stevige tofu of handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastisch romige sausjes, kruidige side-gerechten en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool. Met Vegan Comfort tover je het lekkerste comfort food op tafel met een oosterse twist. Move over, suffe groentenprakkies. Het is tijd voor een upgrade van écht lekker vegan eten! 

De inhoud van het boek heeft Milou samengevat in 8 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn: Noedels, Curry’s, Tofu, Extra troost, Buns & Dumplings en Snacks, Sausjes & Sides en Toppings, Zoet en tot slot: Cosy & Cheers. Daarnaast verwelkomt Milou je in Vegan Comfort met een voorwoord, geeft ze je een paar gouden tips voor je begint met koken en sluit ze uiteindelijk haar boek af met een dankwoord. In het ruim 255 pagina tellende boek vind je meer dan 100 gerechten waarmee je de resterende winterdagen zonder honger zult doorkomen!

CONCLUSIE

Van Milou kun je eigenlijk niets anders dan goeie recepten verwachten. Haar voorloper Vegan East trek ik met regelmaat uit mijn boekenkast omdat zelfs mijn vriend de recepten uit het boek kan waarderen! Hals reikend keek ik dus al een tijdje uit naar Vegan Comfort toen bekend werd dat Milou met een nieuwe lading recepten op de proppen zou komen. And she didn’t dissapoint! Voor Aziatische recepten ben ik daarnaast ook altijd te porren en Milou heeft deze invloeden opnieuw vastgegrepen en schreef met Vegan Comfort het ontbrekende verlengstuk op haar eerdere boek.

Grote favorieten so far zijn: de Pittige Kidneybonencurry die je in slechts 25 minuten op kunt scheppen. Nasi Goreng met zwarte bonensaus en paksoi, Paddo Rendang en de Scallion naans met knoflookbotervulling. Stuk voor stuk smaakexplosies op je bord of in je kom en comfort food ten top! Met nog ruim 2,5 maand te gaan voordat het frisse voorjaar weer aanbreekt, serveer ik hier thuis zeker nog een aantal van Milou’s smakelijke recepten.

Pluspunten:
  • Milou varieert goed met bereidingstijden. Zo zet je sommige recepten in slechts een kwartiertje op tafel. En bevat het boek ook recepten waarvoor je wat meer moet uitpakken.
  • Bij elk recept heeft Milou een kleine intro geschreven. En die zijn best leuk om te lezen! Veelal bevat het informatie over de totstandkoming van het recept of tips waar je rekening mee kunt houden.
  • Het boek is geschikt voor alle soorten kookliefhebbers, startend en ervaren.
  • Het boek heeft een ingrediëntregister én een leeslintje.
Minpunten: 
  • Milou’s recepten hebben bijna allemaal een lange ingrediëntlijst. Je zult dus je kruidenkast in moeten duiken of een trip langs een grote supermarkt of toko moeten maken voor je kunt gaan koken.

Nederlands | Druk: 1 | 9789461432612 | oktober 2021 | Hardcover | 256 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


MEER VEGAN BOEKENTIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.