Review: Ultieme Bestemmingen – Lonely Planet

Het zal niemand zijn ontgaan dat ons reisgedrag er niet meer zo uitziet als in 2019. En waarschijnlijk 2021 ook nog niet. Maar wegdromen aan de binnenkant van je oogleden (quote Bassie) kan natuurlijk altijd wel! Met Ultieme Bestemmingen heeft Lonely Planet een top 500 gemaakt van plekken op de wereld die je eens in je leven gezien moet hebben. En als we er dan in het echt niet naar toe kunnen, dan maar lekker wegdromen op de bank met een kop thee.

Review: Ultieme Bestemmingen - Lonely Planet

Ultieme bestemmingen is niet ingedeeld in hoofdstukken, maar op allermooist/bijzonderst bovenaan. Dit is niet alleen bepaald door de redactie van Lonely Planet, maar ook de lezers konden uit een longlist een persoonlijke top-20 kiezen. Uit al deze stemmen kwamen toen deze 500 bestemmingen.

Review: Ultieme Bestemmingen - Lonely Planet

Ook is er gekeken naar hoe bestemmingen omgaan met de duurzaamheid met betrekking tot het toerisme. De Erheen! tekstjes dienen als startpunt om je bezoek te plannen en op een verantwoorde manier te reizen. En welke bestemming staat op 1 hoor ik je denken… Petra in Jordanië!

In 2017 is al eerder een Ultieme Bestemmingen verschenen van Lonely Planet; deze versie is helemaal up-to-date gemaakt en er zijn maar liefst 200 nieuwe bestemmingen toegevoegd. De hoogste bestemming op de lijst die ik met eigen ogen heb mogen aanschouwen is Lake Bled in Slovenië; een schilderachtig meer met in het midden een klein eilandje met een kerkje erop. Maar of het mooier is dan de watervallen van Iguazú? Of de Borobudur? Dat mag jij beslissen.

Ook staan er maar liefst 3 Nederlandse bestemmingen in deze lijst: op 326 het Rijksmuseum, op 378 het Van Gogh Museum en op plek 449 de Rotterdamse Markthal. Wel grappig om te zien wat een internationale groep lezers van Lonely Planet de bijzonderste plekken van Nederland vindt. Ik mis toch ook onze molens, de Biesbosch en bijvoorbeeld de Pier. Wat zou jij in de lijst voor Nederland hebben gestemd?

Review: Ultieme Bestemmingen - Lonely Planet

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Je krijgt gelijk zin om te reizen
  • Inspiratie opdoen
  • Overzicht met alle bestemmingen per continent
  • Neuzen welke je al ‘gehad’ hebt

Minpunten: 

  • Beetje gekke keuzes voor Nederland

De pil Ultieme Bestemmingen van Lonely Planet is een heerlijk boek om doorheen te bladeren en vol te plakken met memoblaadjes voor je volgende reis. Of vink af welke je al gehad hebt en mijmer terug over de ‘goede ouwe tijd’.

Nederlands | Hardcover | 9789021576299 | Druk: 1 | oktober 2020 | 328 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Kosmos Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER REISINSPIRATIE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.