Door de wijngaarden fietsen in Slovenië

Misschien wist je het nog niet, maar het is heerlijk fietsen in Slovenië. Dat werd tijdens de Tour de France van 2020 wel duidelijk toen de twee wielrenners Primoz Roglic en Tadej Pogačar – de tour naar hun hand zetten. Niet echt verrassend, want sporten, wandelen, fietsen en wielrennen zijn zeer populaire tijdverdrijven van menig inwoner van dit land. Fietsliefhebbers halen er hun hart op met de eindeloze fietsmogelijkheden en duizenden kilometers fietspaden, zowel voor families met kinderen die op vlak terrein willen pedalen tot en met hemelse en spectaculaire afdalingen voor mountainbikers. Maar er zijn ook speciale routes voor de wijnliefhebbers!

Door de wijngaarden fietsen in Slovenië

Met 3 prachtige wijnregio’s is een fietsvakantie langs wijngaarden zeker een optie in 2021. Tientallen fietsroutes zijn uitgezet in de wijnregio’s Podravje in het noordoosten van Slovenië, Posavje in het zuidoosten en Primorje aan de Adriatische Zee. Met de druiventrossen rijp in augustus en september zijn dit twee perfecte maanden voor heerlijke fietstochten met het gezin.

Door de wijngaarden fietsen in Slovenië

Maribor

De op één na grootste Sloveense stad Maribor is trots op de oudste wijnstok ter wereld, die meer dan 400 jaar oud is. Er zijn drie wijnroutes vanuit deze wijngaard naar het platteland van Maribor. Individuele punten van de drie wijnroutes zijn verbonden met de internationale aartshertog Johann Trail van Graz naar Maribor.

Door de wijngaarden fietsen in Slovenië

Fietsen in Podravje

Er zijn talloze routes door het Podravje wijngebied. Podravje is de grootste en meest productieve wijnregio van Slovenië. Het is gelegen in de oostelijke helft van het land, en centreert rond de belangrijkste steden Maribor en Ormoz. Kies voor een gids of ga er lekker zelf op uit.

Door de wijngaarden fietsen in Slovenië

Op de site van het Sloveens verkeersbureau is een zeer informatieve Engelstalige fietsbrochure te downloaden over fietsen in Slovenië. Handig is ook de Cycling Accommodation folder van het verkeersbureau met een overzicht van fietsvriendelijke hotels en campings.
Nadere info op www.slovenia.info en https://slovenia-outdoor.com/en/


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER WIJN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.