5 Tips voor een gezellige online borrel

We kunnen er niet omheen; met de huidige regels zit gezellig borrelen op je werk of thuis er even niet in. Maar ik weet als geen ander dat we gewoon nog even moeten volhouden! Des te sneller zijn we er weer vanaf (hoop ik). In de tussentijd maken we het maar extra gezellig in huis met een over-de-top gedecoreerde kerstboom, heul veul kaarsjes en lekker eten en drinken. En als we dan een uitnodiging krijgen voor een online borrel, dan doen we natuurlijk gezellig mee. Maar hoe maak je die borrel nu extra leuk? Ik geef je vijf tips.

5 Tips voor een gezellige online borrel

1. Kleed je feestelijk aan

Het is natuurlijk verleidelijk om in je pandaberen-trui achter je laptop te kruipen. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je je netjes of feestelijk aankleed en een lekker make-upje op doet, je je ook gelijk feestelijker voelt! Dus uit dat o-zo-comfortabele Roy Donders huispak en trek lekker de glitters aan.

5 Tips voor een gezellige online borrel

2. Zorg voor lekkere hapjes

Je kunt natuurlijk niet een online borrel ingaan zonder lekkere hapjes. Tip: zorg ervoor dat het geen hapjes zijn die erg knoeien of te groot zijn om in één keer in je mond te stoppen. Je hebt geen zin om halverwege je borrel naar de slaapkamer te rennen om een schoon shirt te zoeken. Neem bijvoorbeeld lekkere nootjes, één haps toastjes, plakjes worst of een stukje kaas. Geen zin om zelf boodschappen te doen? je kunt ook gemakkelijk een borrelbox van tevoren bestellen (of laten bezorgen bij je mede-borrelaars als verrassing), dan heb je geen zorgen meer over de hapjes.

Kaas plankje

3. Zorg voor lekkere drankjes

Van al het kletsen krijg je natuurlijk een droge mond; zorg dus voor voldoende hydratatie! Zet een flesje bubbels/wijn/bier koud, of zorg dat je de ingrediënten van je favoriete cocktail al klaar hebt staan. Vergeet ook het ijs niet.. 😉

Alcoholvrije Martini & alcoholvrije Loopuyt Gin cocktail

4. Kijk of je iets gezamenlijk kunt doen

Alleen maar kletsen, snacken en drinken kan soms een beetje saai zijn. Kijk of je met z’n allen iets leuks kunt doen! Je kunt een speciaal borrelpakket bestellen waarbij je toegang krijgt tot verschillende spelletjes. Ken jij je collega’s het beste? Wie zou er het eerste worden aangehouden bij de douane? Of rank je familie op wie het het niet zou overleven op een onbewoond eiland.. Wedden dat dit gegarandeerd hilarische taferelen oplevert?

5. Zorg voor een fijne playlist

Stel met je collega’s/familie/vrienden de perfecte playlist samen op Spotify en creëer zo de perfecte borrelsfeer. Om audiochaos te voorkomen is het wel van belang dat je een muzikale collega/vriend aanwijst die de muziek beheert, anders wordt het natuurlijk chaos.

DJ spelen op spotify

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.